Crónica del ple
Publicado el 31 de julio de 2023

Es dona llum verda a la modernització de les sales de fitness dels CEM Sagnier i Estruch.

El primer ple municipal ordinari del nou mandat al Prat de Llobregat ha aprovat diversos punts que impulsaran millores a la ciutat en l’àmbit de l’educació i de la pràctica esportiva. La sessió s’ha celebrat avui, a partir de les 18.15, al Saló de Plens de la Casa de la Vila i és l’última abans de l’aturada estival.

El Prat consolida els Plans Educatius d’Entorn (PEE) amb l’aprovació per part del Ple de donar continuïtat al seu desenvolupament des del curs 2023-2024 fins al curs 2026-2027. Aquesta iniciativa, que es porta a terme en cooperació amb el Departament d’Educació i amb la col·laboració d’altres departaments de la Generalitat, té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social, mitjançant l’equitat, l’educació intercultural i el foment del català.

El Prat s’ha convertit en un referent en el desplegament d’aquesta eina que ja han emprat 118 municipis a tot Catalunya. De fet, va esdevenir una de les ciutats pioneres en la seva implementació quan, fa 18 anys, va impulsar el Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme. En aquell moment, es va entendre la iniciativa com una oportunitat per implicar el teixit social del barri en l’educació de l’alumnat i per, alhora, fer-lo sortir de l’entorn immediat i connectar-lo més a la resta de la ciutat, tot combatent vells estigmes.

L’èxit del PEE de Sant Cosme va motivar l’Ajuntament a impulsar-ne un altre per al conjunt del municipi i, avui, ja se n’han beneficiat més de 3.000 alumnes. En el marc de l’assoliment de la majoria d’edat dels plans, el passat abril el Prat va acollir la celebració d’una jornada en la qual se’n va fer balanç i a la qual van assistir, entre d’altres, la secretària de Transició Educativa de la Generalitat, Núria Móra, i el llavors conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que van refermar el compromís del Departament amb els projectes.

A banda d’aquest qüestió, el Ple del Prat ha tractat una altre punt relatiu a l’àmbit educatiu. Amb els vots favorables de tot els grups, llevat de Jóvenes y Pensionistas Decidimos, s’ha adjudicat la gestió de les escoles bressol municipals La Blaveta, Cabusset i Sol Solet a l’empres Ziga-Zaga per als dos propers cursos.

Modernització dels centres esportius

L’aprovació de la licitació, en règim de lloguer, de l’equipament de les sales de fitness dels CEM Sagnier i Estruch suposà un salt endavant important en la qualitat de la pràctica esportiva de les persones que en són usuàries. La substitució completa de les màquines actuals d’ambdues instal·lacions per unes d’últim model, digitalitzades i amb pantalles incorporades, permetrà que els entrenaments s’adaptin automàticament a les condicions físiques (alçada, pes, objectius o possibles lesions o limitacions funcionals) de cada usuari o usuària. D’aquesta manera, es garanteix que tothom, fa una pràctica adequada que li permeti millorar el seu estat físic més ràpidament i amb seguretat.

La digitalització afecta, als dos centres esportius, tant la part d’exercici cardiovascular com la de musculació, en què la resistència ja no serà física, sinó electrònica. Gràcies al software que incorporen les màquines, un cop la persona s’identifiqui, podrà seguir de forma autònoma el seu propi programa d’entrenament, del qual podrà fer seguiment mitjançant una aplicació de mòbil.

La fórmula de rènting per la qual s’ha optat garanteix la modernització periòdica de les instal·lacions i és una aposta per fomentar la salut i el benestar de la població fent més segura i inclusiva la pràctica de l’esport al municipi. El ple d’avui ha aprovat també l’autorització de la despesa, amb un pressupost màxim de 148.000 euros. La durada del contracte serà de cinc anys. 

Més enllà de l’àmbit de l’educació i l’esport, a la sessió d’avui s’han abordat altres qüestions, entre les quals destaca que s’ha informat al plenari de la recepció per part de la Casa de l’Energia del Premi Nacional Enerargen 2023 en la categoria de sensibilització i difusió de la transició energètica.

Moció per a la creació del regidor i del consell de barri

A l’apartat de mocions el portaveu de Junts a l’Ajuntament del Prat, Gerard Valverde va presentar una moció sol·licitant la creació de la figura del regidor i del consell de barri amb l’objectiu d’apropar la política local a la ciutadania.
La primera de les figures serveix per vincular als electes amb un barri per a que esdevinguin referents per a la ciutadania dels diferents districtes tinguin clar a qui adreçar-se per resoldre les seves demandes. Per altra banda, el consell de barri és un òrgan estable de participació obert als veïns i veïnes en el que poden plantejar directament les seves inquietuds i reclamacions directament al seu regidor de districte.
En paraula del portaveu de Junts, es tracta de dues figures que existeixen a diversos municipis del nostre entorn com ara Viladecans, Gavà, Sant Boi o Sant Feliu i que permeten aprofundir en el rendiment de comptes, la transparència i la proximitat. La moció no va comptar amb el vot de l’equip de govern format pels Comuns i pel PSC, i va rebre el suport d’ERC, PP i Jóvenes y Pensionistas Decidimos. Des del grup municipal de Junts pel Prat també es varen formular un bon nombre de precs i preguntes relacionats amb diferents qüestions com ara la situació de les ocupacions dels carrers Urgoiti, Major i Ponsich, l’estat del procés de sanció de l’ACA a l’Ajuntament per omplir el llac artificial del Parc de la Solidaritat en temps de sequera o l’estat de l’edifici d’habitatges de la 7a fase de Sant Cosme entre d’altres.

Vox va preguntar per la situació de l’intendent de la policia local Doasigües i sobre qui era el cap de la policia a l’actualitat , doncs hi han dos caps. La pregunta no va ser resposta per l’equip de govern però si va merèixer una irada resposta del portaveu del PP qui va qualificar l’intendent com el millor policia que ha tingut la ciutat.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×