Crónica del ple del mes de març
Publicado el 30 de marzo de 2024

Ple mogut amb canvi de regidors i protesta dels socis del Club Nautic.

El Ple municipal de març, que s’ha celebrat a la Casa de la Vila, ha donat l’aprovació definitiva a dos punts rellevants per a la qualitat de vida a la ciutat. D’una banda, al projecte executiu que ha de permetre la creació d’una nova seu municipal que ofereixi una atenció a la ciutadania més moderna i accessible i, de l’altra, a l’ordenança per a l’entrada en funcionament de la Zona de Baixes Emissions, que restringirà la circulació dels vehicles més contaminats per millorar la salut de les persones.

La sessió d’avui ha aplanat el camí per a la rehabilitació de l’edifici del número 124 del carrer Lo Gaiter del Llobregat, just al costat del Centre Cívic Palmira Domènech. Amb els vots favorables dels partits que integren l’equip de govern, d’ERC i del PP, el Ple ha aprovat, sense canvis substancials i no havent-s’hi presentat cap al·legació, la proposta a la qual ja es va donar el vistiplau en la sessió del gener. El projecte té un pressupost de més de 6 milions d’euros i compta amb una subvenció de 3 milions provinents dels Fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Urbana.

La futura seu municipal, que tindrà la màxima eficiència energètica, integrarà serveis d’atenció a les persones de diferents àrees, com Acció Social, Salut i Consum, Esports, Cultura o Educació. L’objectiu de l’Ajuntament és fer més accessible i senzill l’accés de la ciutadania als diferents serveis municipals. En aquest sentit, l’atenció dels diferents àmbit se situarà en la planta a peu de carrer, mentre que totes les oficines s’ubicaran a les quatre plantes restants.

El Plenari d’avui ha estat també el del vistiplau definitiu a l’ordenança relativa a la restricció de la circulació de determinats vehicles a la ciutat. Aquesta ordenança implantarà la Zona de Baixes Emissions, una mesura per reduir la contaminació ambiental i millorar la salut i el benestar de la població obligatòria per a ciutats de més de 50.000 habitants i que s’implementa en paral·lel a diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com Viladecans, Sant Boi i Gavà.

La restricció de la circulació es limita al nucli urbà i als vehicles que no tenen el distintiu ambiental, els dies laborables, de dilluns a divendres, entre les 7 h i les 20 h. A la ciutat, tan sols un 6,21 per cent dels vehicles de ciutadans del Prat que es mouen no disposen d’aquesta etiqueta. Tot i que l’ordenança entrarà en vigor l’endemà de la publicació al BOP, les sancions a les infraccions no es començaran a aplicar fins al setembre. Mentrestant, es desplegaran campanyes d’informació ciutadana per garantir el coneixement de la nova normativa.

Noves incorporacions al Plenari

Atès que, al Plenari de febrer, els dos únics regidors del grup municipal Jóvenes y Pensionistas Decidimos, Jorge Monteagudo González i Mario Cifuentes Jiménez, van renunciar al càrrec, la sessió d’avui ha arrencat amb la presa de possessió dels seus substituts. Es tracta d’Isabel Fernández García i d’Agustín Mataró Soto, números 5 i 6 de la llista amb què el partit es va presentar a les eleccions, ja que els números 3 i 4 van renunciar a prendre l’acta.

El ple també va desestimar les alegacions de l’ex-regidor Jordi López contra la creació d’una segona plaça d’intendent de la policía local, argumentant a la falta de legitimitat del ciutadà.

Una moció del Partit Popular i Junts sobre les zones de baixes emissions va ser retirada a l’espera d’un informe del consistori i la mateixa moció va ser desestimada.

Comentat al ple va ser l’acusació de la portanveu del Prat en comú de Alba Bou acusant a la Generalitat de Catalunya d’incomplir les seves obligacions en matèria de control d’habitatge públic.

També el Portanveu del Partir Popular va reconéixer la millora en matèria de seguretat del consistori.

Entretant al carrer els socis del club nautic protestaven contra el seu desallotjament del Club de Vela.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×