Damm augmenta la seva facturació un 26% fins als 1.876 M d’euros
Publicado el 18 de abril de 2023

La companyia presidida per Demetrio Carceller Arce es posiciona com a grup global de begudes amb presència en més de 130 països, assolint un volum total de vendes de 21,6 milions d’hectolitres i una plantilla de 5.577 persones.

La cervesera pratenca Damm, va assolir en l’exercici 2022 uns sòlids resultats aconseguint una facturació de 1.876 M d’euros, un 26% més que el passat exercici, i una plantilla de 5.577 persones, dades que confirmen la bona evolució del negoci i la superació dels nivells previs a la pandèmia.

Mentre que l’inici de l’any va estar marcat per la tornada a la normalitat amb un creixement destacat especialment en el canal de l’hostaleria, el conflicte bèl·lic a Ucraïna va suposar un agreujament generalitzat en les tensions en la cadena de subministraments i un important encariment dels preus de les energies, les matèries primeres, els materials d’envasament, així com dels costos logístics.

En aquest escenari marcat per la incertesa, per l’impacte de l’escalada general dels preus i costos de producció, a més de la dificultat d’accés al subministrament de determinades matèries primeres, la companyia, gràcies als esforços i inversions realitzades per a la millora constant de l’eficiència i productivitat de tota la seva activitat, ha aconseguit uns sòlids resultats amb un benefici net que es va situar en l’exercici 2022 en els 101 milions (-16,4%), tot això en el marc de la seva ferma aposta per la reducció constant de la petjada mediambiental. Aquest resultat ha estat assolit després de dur a terme d’un especial esforç en eficiència, que ha tingut com a objectiu protegir els interessos dels clients d’hostaleria i el poder adquisitiu dels consumidors i consumidores, tots dos sempre en el centre del negoci, amb l’objectiu d’evitar traslladar als preus els increments en costos que la companyia ha experimentat durant l’exercici. Els resultats de l’exercici 2022 se sotmetran a l’aprovació de la Junta d’Accionistes de la companyia, que se celebrarà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm el pròxim 23 de maig.

Atesos els nivells de producció de 2022, els volums de vendes de la companyia van experimentar augments significatius en totes les categories de productes respecte als de l’exercici 2021. En aquest sentit, el volum de begudes comercialitzat l’any 2022 arriba als 21,6 milions d’hectolitres davant dels 19,33 milions d’hectolitres de 2021, la qual cosa suposa un augment del 12% sobre el total de la producció de 2021. Més enllà de la divisió de begudes, la resta dels negocis de distribució, restauració i logístics, han tingut un gran comportament en línia amb l’increment dels ingressos consolidats.

Avanç del procés d’internacionalització de Damm

Durant el 2022, les operacions de Damm en els mercats internacionals van obtenir importants creixements en volum i notorietat. Actualment, la companyia compta amb més de 500 persones dedicades exclusivament a les activitats internacionals.

L’adquisició de la fàbrica de cerveses Eagle Brewery situada a la localitat anglesa de Bedford ha permès a la companyia reforçar la seva presència en un dels seus principals mercats exterior. La fàbrica té una capacitat de producció d’1 milió d’hectolitres anuals –principalment per a producció de cervesa en barril- i ocupa de manera directa a 67 persones que han passat a formar part de la plantilla de Damm al Regne Unit.

En l’actualitat, més del 30% de l’activitat del negoci de begudes ja es desenvolupa en el mercat exterior i en instal·lacions de producció pròpies. Així mateix, cal recordar que el mercat britànic és un dels principals mercats internacionals en els quals el portfoli de cerveses de Damm continua guanyant quota any rere any.

La sostenibilitat, com a palanca de creixement

Durant el passat exercici, Damm ha continuat avançant en el desenvolupament dels seus plans de prevenció i cura mediambiental, en els quals la circularitat continua sent un pilar estratègic, així com la millora de l’eficiència energètica de totes les seves operacions. La companyia manté un ferm compromís amb la sostenibilitat que abasta tot el procés: des de la selecció dels ingredients -de la mà d’agricultors locals-, fins a l’envasament, passant per la malteria i les fases de fermentació i maduració.

D’altra banda, Damm ha continuat impulsant l’eficiència energètica en les seves instal·lacions, on el 100% de l’energia elèctrica utilitzada disposa de certificat d’origen verd, i ha invertit en fonts de generació eficients o basades en energies renovables, com la cogeneració, la trigeneració a partir de biogàs o l’energia solar fotovoltaica. Com a resultat d’aquests avanços, la companyia empra avui un 36% menys d’energia per a la producció de cada hectolitre de cervesa, en les plantes de cervesa de marca, en comparació a 15 anys enrere.

També s’ha continuat treballant en la substitució dels plàstics decorats dels packs de llaunes per un embalatge elaborat amb cartó procedent de boscos gestionats de manera sostenible i responsable. L’impuls de l’ecodisseny del packaging de la companyia s’ha traduït en una reducció de prop de 360 tones de plàstic cada any.

En aquest sentit, la companyia va invertir l’any 2022 8,2 M d’euros en recerca i desenvolupament de nous productes, en el disseny de nous envasos i embalatges, així com en la millora de processos els industrials i d’eficiència en el consum de matèries primeres.

Aposta per les energies netes

Amb l’ampliació de les instal·lacions fotovoltaiques de diverses de les seves plantes, la companyia ha aconseguit durant l’any 2022 arribar als 32.182 m² de plaques fotovoltaiques instal·lades, consolidant-se com el grup cerveser de la península Ibèrica amb major extensió d’autoproducció d’energia solar. Amb aquesta ampliació, Damm ja és capaç d’autoproduir 7,1 GWh d’energia neta a l’any. Durant l’any vinent, la companyia preveu continuar expandint el seu parc fotovoltaic amb la instal·lació de 23.500 m² de superfície de plaques solars a la fàbrica del Prat de Llobregat, la Moràvia, Múrcia, Màlaga i la ZAL de Barcelona, un projecte dotat d’una inversió de 3,6 milions d’euros. L’any 2023 està previst que més de la meitat de tota l’electricitat consumida per Damm sigui de generació pròpia, un 82% en el cas de la principal fàbrica del Prat de Llobregat (Barcelona).

També durant l’any passat, es va impulsar un sistema de gestió ambiental transversal amb accions orientades a optimitzar el consum d’aigua en tota la seva cadena de valor. Totes les iniciatives implantades han portat a la companyia a reduir en 2022 un 36% la ràtio de consum d’aigua a les seves fàbriques des de 2008.

Damm, lideratge responsable i amb propòsit social

La companyia continua impulsant nombrosos projectes per a contribuir a la construcció d’una societat més justa i igualitària. A través de la Fundació Damm, es vertebren i canalitzen les activitats de mecenatge i filantropia de Damm en els teixits esportius, socials i culturals del país. Destaca la seva aposta per l’esport base com a eina per a fomentar l’activitat física, els hàbits saludables i els valors associats a la pràctica esportiva. De fet, a la fi de 2022 va iniciar els treballs per a la construcció de la que serà la seva futura ciutat esportiva. Les instal·lacions ocuparan una superfície de 30.000 m² a la muntanya de Montjuïc (Barcelona) i comptarà amb dos camps de Futbol 11 −un dels quals es podrà dividir en dos camps de Futbol 7− i dos edificis

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×