Denuncien les obres del projecte d’accessos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona
Publicado el 3 de abril de 2024

DEPANA Zeroport denuncien que el Port de Barcelona ha començat les obres del projecte d’accessos viaris i ferroviaris al voltant d’un terreny contaminat amb cromites.

DEPANA va presentar, el passat 18 de març, un escrit a la Fiscalia Provincial de Barcelona que denuncia que el Port de Barcelona ha començat unes obres al marge del riu Llobregat al voltant d’uns terrenys on s’ha constatat la presència d’abocaments il·legals de cromites i altres metalls pesants. Dels residus tòxics que hi ha al sòl i al subsol, provinents de l’antiga fàbrica PESA, el crom hexavalent és el més perillós per a la salut perquè és considerat com a cancerigen. La denúncia demana la investigació d’un possible delicte penal.

D’altra banda, DEPANA i Zeroport alerten d’irregularitats en les obres dels nous accessos del Port de Barcelona, finançades amb els fons Next Generation, com per exemple l’afectació de terrenys inclosos en la proposta d’ampliació de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus exigida per la Comissió Europea.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×