Dia de la Carbassa a Cal Jaume del Bitxot
Publicado el 1 de noviembre de 2023

La celebració és pròpia de les tradicions agrícoles del pais en aquestes dates.

El passat 29 d’octubre es va celebrar a Cal Jaume del Bitxot ( @caljaumedelbitxot) un dia dedicat a la carbassa. Un producte que es cultiva en molts camps del parc agrari i que és típic en aquesta època de l’any.
La festa va comptar amb diversos contacontes que van explicar rondalles relacionades amb la carbassa i la tardor, una exposició de carbasses pintades a mà, un taller de pintura sobre carbasses seques per a infants, intercanvis de receptes i una ballada de sardanes.
Tothom qui va venir va poder participar de les activitats de manera gratuïta i gaudir d’un ambient agradable descobrint un dels llocs més pintorescos del Parc Agrari i comprar productes Km0 conreats a la mateixa finca, en especial diversos tipus de carbasses.

El públic assistent, majoritàriament familiar, procedía tant del Prat com dels pobles del costat, l’accés a la masia va ser exclusivament a peu o en bicicleta.
La masia que es va construir el 1820 actualment és la seu de la col·lecció Etnològica Puig Casas, una recull de més de 2000 eines relacionades amb la història del Prat agrícola provinents d’una seixantena de masies del Prat, Sant Boi i Hospitalet i nombrosos particulars.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×