El Parlament debatrà aquest dijous si rebutja la proposta de fer una quarta pista de l’aeroport sobre el mar
Publicado el 21 de marzo de 2023

El ple de la cambra debatrà una moció d’En Comú Podem contra aquesta “macroocurrència, del tot insostenible des del punt de vista ambiental però també econòmic”, segons el portaveu d’aquest grup, David Cid.

El Parlament en ple debatrà aquest dijous si rebutja la proposta d’ampliar l’aeroport del Prat fent una quarta pista sobre el mar, a la zona protegida com a ZEPA que hi ha davant del litoral del Delta del Llobregat.

El ple de la cambra debatrà i votarà una proposta de moció presentada pel grup d’En Comú Podem que proposa rebutjar aquest projecte i en canvi fer millores en el transport públic del Baix Llobregat, i que aquest dimarts ha presentat el seu portaveu, David Cid.

Ampliar l’aeroport sobre el mar, ha dit el diputat, suposa “una macroocurrència” “del tot insostenible des del punt de vista ambiental però també econòmic”.

La moció es debatrà dijous cap a tres quarts de quatre de la tarda.
“El Parlament de Catalunya rebutja el projecte d’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat mitjançant la construcció d’una pista sobre el mar”, diu l’article primer de la moció que ha presentat el grup d’En Comú Podem sobre la mobilitat i el transport públic al Baix Llobregat. El text també proposa millores en matèria de transport públic a la comarca, com l’extensió de la xarxa del Trambaix, la millora de les freqüències dels autobusos interurbans amb carrils Bus-VAO, la promoció de la bicicleta amb carrils bici segurs i parks and ride a les principals estacions, o augmentar les freqüències a la línia de FGC Martorell-Manresa-Igualada.
“Volem que el Parlament es posicioni i tanqui la porta al que ja forma part de la categoria de les ocurrències”, ha declarat al Parlament aquest dimarts David Cid, que ja avançar la presentació d’aquesta moció aquest dissabte a la jornada programàtica celebrada pel Prat en comú podem. Cid ha recordat que la pista sobre el mar suposaria gastar 2.200 milions d’euros, que es dispararien fins als 3.000 incloent la terminal satèl·lit.
Per tot plegat, “dins de tot aquest debat sobre l’ampliació de l’aeroport, segurament és l’ocurrència més gran que hem tingut. Des del punt de vista ambiental, però també econòmic, la proposta és del tot insostenible”, ha conclòs Cid.
Una idea vella ja rebutjada abans
No és el primer cop que es planteja una pista sobre el mar i no és el primer cop que la proposta és rebutjada. Ja el 2006 el ple de l’Ajuntament del Prat va rebutjar la proposta per unanimitat de tots els grups que el conformaven en aquell moment, que eren ICV-EUiA, el PSC, el PP i CiU.
Actualment, el plenari ha tornat a rebutjar de forma unànime les propostes d’ampliació de l’aeroport, que a banda d’una quarta pista sobre el mar han passat també per allargar la tercera pista destruint espais naturals protegits de la Ricarda. El març del 2020 i el juny del 2021 tots els grups que actualment conformen el plenari municipal (El Prat en Comú, el PSC, C’s, ERC i Podem) van rebutjar de forma unànime aquesta proposta.
La majoria de la ciutadania de Catalunya s’oposa a una nova ampliació de l’aeroport encara que aquesta no tingués implicacions mediambientals, segons revela una enquesta feta pel Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat.(Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×