El ple designa els càrrecs municipals
Publicado el 8 de julio de 2023

La designació d’aquest desperta crítiques de diversa intensitat a l’oposició.

El plé municipal de Dijous Passat ha aprobat els puntos encaminats a dissenyar el nou Cartipà Municipal en línia amb el que es va establir en l’acord de govern. En aquest sentit, s’ha aprovat la composició de la Junta de Govern Local, les nominacions dels vuit tinents i tinentes d’alcaldia i l’organització d’arees. 

Tal i com els va avançar El Prat al día dimarts passat, estarà presidida per l’alcalde Lluís Mijoler, la Junta estarà formada per: Juan Pedro Pérez Castro, que assumirà l’àrea d’Acció Institucional i Projectes Urbans; Alba Bou Jordà, que continuarà al capdavant de l’àrea d’Urbanisme i HabitatgeJoaquim Bartolomé Capdevila, que serà el responsable de la d’Acció Ambiental i Serveis UrbansJuan Carlos Moreno Roig, de la de Desenvolupament EconòmicDavid Vicioso Adrià, de la d’Organització, Governança i Economia; Marisol Rojas Fernández, de la de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania i, Anna Martín Cuello, de la d’Educació, Cultura i Comunitat, i Débora Barrios, de la d’Esports i Joventut.

Pel que fa a les regidories, hi haurà tres que dependran directament d’alcaldia: la de Promoció de la Ciutat, que liderarà Joaquim Bartolomé Capdevila, la de Bon Govern, Comunicació i Atenció a la Ciutadania, que liderarà Esther García Fernández, i la de Policia Local, que assumirà Rafael Duarte Molina. Pel que fa a l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans, tindrà una regidoria d’Agricultura o Ramaderia que assumirà el propi Joaquim Bartolomé Capdevila i una regidoria de Dret a l’Aigua i l’Energia Públiques que liderarà Esther García Fernández. A l’àrea de Desenvolupament Econòmic estarà adscrita la regidoria de Comerç, que seguirà dirigint Marina García Vargas. A la de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania estaran adscrites les regidores de Convivència, Civisme i Protecció Civil, que assumirà Juan Pedro Pérez, d’Esports i Joventut, liderada per Débora García Barrios, i de Salut Pública, Benestar Animal i Consum, a càrrec de Marina García Vargas. Finalment, l’àrea d’Educació, Cultura i Comunitat comptarà amb la regidoria d’Acció Social, liderada per Carmelo Declara Merino, la del Pla Estratègic de Sant Cosme, que assumirà Valle Alcaide Cárdenas, i la de Memòria Democràtica, que seguirà dirigint Esther García Fernández.

També es van nomenar els càrrecs de confiança, els dotze que també els va adelantar dimarts El Prat al día, creant-se el nou càrrec de cap de gabinet del primer tinent d’alcalde, en aquest cas Juan Pedro Pérez.

Aquesta proposta en general va despertar les crítiques de la oposició, fes de les més moderades de ERC , fins a les més contundents de Jóvenes y pensionistas decidimos.

En general es va criticar que es nomenessin el màxim de tinences d’alcaldia que permet la llei, 8 de 8, el màxim de càrrec de confiança 12 de 12 i quasi el màxim de regidors amb dedicació plena 14 de 15, mentre que que als membres de la oposició sel’s deixava amb minsos recursos.

L’equip de govern va defensar que era una decisió política que s’havia pres i que es molt semblant a les ciutats del nostre entorn.

No es van detallar els noms dels càrrecs de confiança i aquest fet va comportar la crítica del portaveu popular Miguel Ángel Ochoa.

També es va donar compte al ple de la composició dels set grups municipals i s’ha aprovat la constitució de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament, presidida per l’alcalde Mijoler i amb Alba Bou, Juan Pedro Pérez, Jordi Ibern, Miguel Ángel Ochoa, Jorge Monteagudo,  Rafael Millán i Gerard Valverde com a vocals.
Les subvencions municipals als grups polítics van ser aprovades amb el vot en contra de Jóvenes y pensionistas, que van demanar que aquestes es dediquesin a polítiques socials.
Cada grup rebrà 6.000 euros anuals i també 6.00 euros l’any per cada regidor o regidora. El Prat En Comú Podem rebrà 240.000 €, el PSC 168.000 i ERC 96.000, el PP i VOX 70.000 i Junts 48.000. Jóvenes y pensionistas va renunciar a la subvenció.
El plé també va aprovar que, tal com passa a molts altres ajuntaments, els plens municipals del Prat se celebrin a partir d’ara l’últim dijous de cada mes, llevat que aquest sigui festiu o vigília de festiu, cas en què es podria moure l’acte. Les sessions es faran, com és habitual, al Saló de plens de la casa consistorial i començaran a les 18 hores, un horari que té com a objectiu facilitar al màxim l’assistència de la ciutadania.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×