El ple municipal condemna el triple assassinat del passat 9 d’abril
Publicado el 27 de abril de 2024

El Ple municipal ha aprovat també una declaració institucional que insta el Ministeri d’Interior a utilitzar indicadors de delinqüència fiables i útils, desglossant les dades dels fets coneguts a la ciutat dels de l’aeroport.

El Prat ha aprovat, en la sessió plenària del mes d’abril que s’ha celebrat dijous a la Casa de la Vila, una declaració institucional de condemna del triple assassinat que es va produir a la ciutat el passat 9 d’abril. El plenari ha aprovat també una altra en què insta el Ministeri d’Interior a desglossar en els seus informes de seguretat les dades de delictes que han tingut lloc al nucli urbà de les que han ocorregut a l’aeroport per no distorsionar la realitat de la ciutat. Així mateix, el plenari ha fet passos endavant per poder oferir allotjament d’emergència a persones que han perdut la llar i ha aprovat les bases per a l’atorgament de subvencions a centres educatius.

La commoció viscuda per la ciutat del Prat el passat 9 d’abril en conèixer-se l’assassinat d’una veïna de la ciutat i els seus dos fills en mans del pare dels infants, que posteriorment es va suïcidar, ha tingut ressò en el Ple municipal que s’ha celebrat aquesta tarda. El conjunt de forces polítiques que el conformen han aprovat una declaració institucional en què no només es “reprova amb total fermesa” el triple assassinat i es mostra el condol en nom de la ciutadania a l’entorn de les víctimes sinó que es fa pública la voluntat de l’Ajuntament d’aplicar mesures urgents per treballar fins a erradicar la violència masclista.

Aquesta no ha estat, però, l’única declaració institucional aprovada avui. Un cop més, el Ple ha instat el Ministeri d’Interior a modificar la metodologia d’elaboració dels seus balanços trimestrals de criminalitat al Prat per tal que no distorsionin la realitat del municipi en aquesta matèria i que puguin esdevenir una eina útil de treball per als cossos de seguretat que operen a la ciutat. En aquest sentit, el text especifica que, per tal d’obtenir indicadors fiables, caldria desglossar els delictes que s’han comès al nucli urbà i el seu terme municipal dels que han ocorregut a l’aeroport. A més a més, la declaració rebutja els discursos alarmistes que aprofiten aquestes dades alterades per malmetre la imatge de la ciutat i generar sensació d’inseguretat i mostra suport i reconeixement a la tasca que estan desenvolupant els diversos cossos policials que actuen a la ciutat i que estan coordinats per la Junta local de Seguretat.

L’aprovació d’una tercera declaració ha servit perquè el Prat doni suport al Manifest “Pobles que cuiden”, que reivindica el dret de les persones a cuidar i ser cuidades des de l’inici fins al final de la vida, i es declari “Comunitat cuidadora”. Com a tal, la ciutat es compromet, entre d’altres, a promoure i fer visible el valor de la cura per a la sostenibilitat de la vida i del planeta, a fomentar la coresponsabilitat d’institucions públiques, entitats i veïns i veïnes en la promoció del benestar de les persones i a establir una xarxa comunitària cuidadora.

Dret a un sostre

Precisament en la línia de tenir cura de les persones i, especialment, de les que es troben en una situació de major vulnerabilitat, l’ordre del dia ha incorporat diversos punts relatius a allotjament d’urgència i a habitatge públic dotacional, que és el que es destina a col·lectius amb necessitats específiques, com poden ser famílies que han perdut la seva llar, gent gran o joves amb ingressos baixos.

Així, d’un banda, s’ha aprovat inicialment el reglament que ha de permetre desenvolupar el servei d’allotjament i habitatge d’emergència per a persones i famílies que han perdut la seva llar i, de l’altra, s’ha acordat iniciar l’expedient per a la prestació del servei públic d’acolliment residencial d’urgència.

Això dona una nova empenta a aquesta política municipal d’atenció a famílies en situació d’exclusió residencial, que entre d’altres preveu la creació de la futura llar municipal que s’ubicarà en un edifici situat a la cruïlla que formen el carrer Onze de Setembre i la Carretera de la Bunyola. Es tracta d’un equipament pioner que té com a objectiu oferir a fins a 7 unitats familiars un acolliment temporal més adaptat a les seves necessitats quotidianes que les solucions actuals, ja que els permetrà, entre d’altres, mantenir l’autonomia i la capacitat de decisió, a més de garantir espais d’intimitat i propis.

També en l’àmbit residencial, s’han introduït diversos punts en l’ordre del dia amb caràcter d’urgència. La seva aprovació suposa un pas endavant perquè Prat Espais pugui desenvolupar una promoció de 72 habitatges públics en sòl municipal a l’Eixample Sud i vuit al carrer de Vicente Ferrer. El projecte a l’Eixample Sud, que ha rebut suport dels fons Next Generation, es començarà a construir l’estiu de 2024 en uns terrenys ubicats al carrer Jaume Codina. Es tracta d’una de les tres promocions d’habitatge de lloguer assequible que s’estan impulsant al nou barri.

Foment de les activitats als centres educatius

Per últim, cal destacar que també s’han aprovat inicialment les bases reguladores per a l’atorgament de subvencions de l’Àrea d’Educació, Cultura i Comunitat per a centres educatius per al període 2024-2027. Aquestes defineixen els processos de sol·licitud, concessió, justificació i pagament d’uns ajuts que tenen com a objectiu potenciar les activitats que porten a terme les entitats en els àmbits esmentats i que se sumen als ajuts per a activitats en àmbits com esport, joventut, ciutadania o cultura, la convocatòria dels quals s’ha tancat aquest 12 d’abril. Tota la informació sobre la sol·licitud i tramitació de subvencions es pot consultar en aquest apartat web habilitat especialment per acompanyar les entitats en aquest procés: https://www.elprat.cat/subvencionsentitats.

El plé també va rebutjar dos mocions del grupo Joves i Pensionistes, la primera en suport als socis del Club Marítim Prat , amb els vots en contra de L’equip de govern i de ERC i una altra a favor de la Pau Mundial , amb el vot en contra de totes les formacións que els van demanar que la retiressin i les treballessin amb les entitats solidàries de la ciutat.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×