El ple rebutja un pla contra les ocupacions il·legals
Publicado el 5 de abril de 2024

El pla va estar presentat pel grup Junts pel Prat.

El passat ple municipal de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, celebrat el passat 25 de març, el grup municipal de Junts pel Prat, a través del seu regidor i portaveu Gerard Valverde va presentar una moció per impulsar un pla local contra les ocupacions il·legals.
El portaveu de la formació, Gerard Valverde, va dir que l’any 2023 s’havien presentat al Prat una cinquantena de denúncies per ocupacions il·legals al Prat de Llobregat fet que demostra que es tracta d’una problemàtica que existeix a la ciutat i també a altres ciutats metropolitanes de l’àrea de Barcelona que concentra més del 40% de casos de tot l’estat. A més a més, el regidor juntaire va afirmar que al Prat hi ha més de 1800 habitatges buits i que per tant existeix el risc potencial de patir aquesta problemàtica.
En aquest sentit, Valverde va afirmar que es tracta d’una problemàtica que causa conflictes i problemes de convivència als nostres barris tal i com reconeixen diversos alcaldes de diferents municipis metropolitans com ara Sabadell, Mataró, Santa Coloma de Gramenet o Manresa, que han reclamat a la Generalitat i al Govern de l’Estat eines jurídiques i recursos per fer front a la problemàtica, a l’hora que han posat en marxa diferents iniciatives dins del seu marc competencial per a fer-hi front.
El portaveu de Junts pel Prat va destacar l’exemple de Santa Coloma de Gramenet que havia creat una unitat de la policia local especialitzada en combatre aquest fenomen, el de Sabadell que oferia assessorament jurídic als petits propietaris o el de Manresa que ha posat en marxa recentment un protocol pioner que desplegarà la llei contra les ocupacions conflictives de Catalunya aprovada al febrer del 2023 com a resposta al clams d’aquests alcaldes per fer front al problema.
L’objectiu d’aquesta moció era el d’obrir un debat sobre una problemàtica que existeix a la ciutat i posar damunt de la taula propostes per tractar de fer-hi front i deixar així d’amagar el problema darrere la catifa. Finalment, la moció va ser rebutjada amb els vots contraris de l’equip de govern dels Comuns i el PSC i també el d’ERC.(Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×