El Prat ja té cotxe elèctric compartit
Publicado el 20 de febrero de 2023

L’Ajuntament del Prat posa en marxa un innovador servei de vehicles elèctrics compartits i una extensa xarxa de recàrrega.

L’Ajuntament del Prat engega dos nous serveis que permetran a la ciutat fer una passa important cap a una mobilitat més sostenible i lliure d’emissions. Les iniciatives han estat presentades avui en un acte en què han intervingut l’alcalde, Lluís Mijoler Martínez, i el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Quim Bartolomé Capdevila.

“Si demanem a la ciutadania que faci un esforç per millorar la mobilitat i fer-la més sostenible i saludable per a les persones, l’Ajuntament ha d’oferir-los les eines per fer-ho possible”, ha explicat l’alcalde Mijoler després de participar en una demostració del funcionament dels dos nous serveis.

D’una banda, avui s’ha posat en marxa un servei de mobilitat elèctrica compartida que té com a tret més innovador el fet que els vehicles podran ser utilitzats tant pels treballadors i treballadores municipals, en els seus desplaçament per motius de feina, com per la ciutadania, per a usos particulars. Durant les dues properes setmanes, només la plantilla de l’Ajuntament en podrà fer ús però, un cop finalitzat aquest període de prova, el servei s’obrirà a tothom que viu o treballa al Prat.

En qualsevol dels casos, la persona interessada haurà de reservar el servei mitjançant l’aplicació de mòbil El Prat Carsharing (podeu descarregar-la des de Google Play i des d’App Store). Gràcies a aquest sistema, es garanteix que la persona usuària sempre trobi el vehicle carregat i que s’optimitzi l’ús de l’espai públic.

Perspectiva de creixement

Amb una flota integrada per 8 unitats, que s’ampliarà fins a 12 (incloent-hi una furgoneta) els propers mesos, el Prat es convertirà en el municipi amb la flota més gran de vehicles elèctrics compartits de Catalunya. L’autonomia d’aquests és d’entre 250 i 320 quilòmetres en funció del model.

La voluntat del consistori és que les empreses del municipi s’adhereixin a la iniciativa i que hi aportin vehicles que puguin fer servir les seves plantilles i, que fora de l’horari laboral, estiguin també disponibles per a la ciutadania. “Volem fer captació d’empreses, perquè, si elles hi intervenen, la flota es pot multiplicar ràpid”, ha explicat el tinent d’alcalde d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Quim Bartolomé.

Els vehicles estan estacionats a la via pública en un dels quatre espais de la ciutat habilitats per a la recàrrega: plaça d’Espanya; avinguda de Verge de Montserrat, davant de l’escola Galileo Galilei; avinguda de Verge de Montserrat, davant de Cases d’en Puig; i al costat del Centre de Promoció Econòmica. Les persones que facin ús d’algun d’ells, un cop finalitzat el servei, l’hauran de deixar al mateix lloc on l’han agafat i amb el sistema de càrrega activat. 

La tarifa del servei, bonificada per a l’ús ciutadà en un 30 per cent per l’Ajuntament del Prat, és de 3,15 € / hora i de 31,5 € / dia. D’aquesta manera, el preu d’ús d’un d’aquests vehicles al Prat és més baix que el lloguer en qualsevol altra ciutat d’aquest mateix servei. Abans del primer ús, la persona interessada haurà de fer una única aportació de 10 euros a Som Mobilitat, la cooperativa sense afany de lucre que gestiona el servei, per esdevenir-ne sòcia.   

Xarxa de punts de recàrrega

Aquest nou servei de mobilitat sostenible entra en funcionament després de l’estrena, divendres passat, de 18 punts de recàrrega elèctrica ubicats als quatre espais de la ciutat habilitats específicament per a aquest ús. La xarxa és oberta a qualsevol persona que vulgui carregar-hi el vehicle i, també en aquest cas, funciona mitjançant una aplicació de mòbil, l’EV Charge (podeu descarregar-la a Google Play i a App Store).

Entre els punts de recàrrega elèctrica, n’hi ha de càrrega ràpida (potència de 50 Kw) i de semi-ràpida (potència 22 Kw). La tarifa del servei és de 0,25 euros/kWh durant el dia (de 8h a 22h) i 0,20 euros/kWh, durant la nit. Els nous punts de recàrrega se sumen als que ja hi ha als aparcaments de Prat Espais i als que ha desplegat l’AMB a la ciutat.

Tots dos serveis estan co-finançats pel programa d’ajuts per a projectes innovadors en mobilitat elèctrica MOVES Proyectos Singulares, del Ministeri per a la Transició Energètica i el Repte Demogràfic, finançats amb els fons europeus Next Generation.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×