El Prat reflexiona sobre el present i el futur del Delta.
Publicado el 17 de marzo de 2023

Un interessant debat al voltant de la preservació del Delta, va tenir lloc aquest dimecres al Cèntric.

Organitzat pel departament d’acció climàtica de la Generalitat de Catalunya , el Cèntric va acollir la jornada ‘Delta i territori’, a la que a més de la Consellera Teresa Jordà i l’alcalde Lluís Mijoler van assistir els principals agents implicats en el Delta.

L, Ajuntament del Prat va presentar una ponència titulada «Cap a una infraestructura verda metropolitana» a la que insisteix a demanar més protecció pel Delta i que l’espai es reconegui com una «infraestructura verda de primer ordre». El document, entre d’altres, demana fer una avaluació de l’impacte de les infraestructures per tal de millorar la gestió dels espais mediambientals i agrícoles.

L’informe demana impulsar un model de governança que gestioni de manera coordinada els espais naturals i agraris i que estigui integrada amb altres espais protegits, així com augmentar la protecció del Delta amb una major dotació de recursos i amb més planificació i regulació.

La Consellera Teresa Jordà ha advocat per «acabar» amb els espais naturals «declarats sense planificació ni ordenació».

Durant la inauguració, la titular del departament d’acció climàtica, Teresa Jordà, ha insistit que la iniciativa d’aquest dimecres «constata que hi ha una voluntat àmplia i política» de tirar endavant un procés deliberatiu que permeti discutir sobre el present i futur immediat del Delta.

Durant la jornada han tingut lloc dos debats dedicats a territori i infraestructures, i a producció d’aliments i biodiversitat. En aquests, hi han participat representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, del Port de Barcelona, Aena, la Comunitat d’Usuaris d’Aigües de la Vall Baixa i Delta de Llobregat, sindicats agraris, entitats ecologistes i el Consorci per la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

L’ampliació de la coneguda com a ZEPA (zona d’especial protecció de les aus), que es troba en fase de tramitació i que és un dels principals punts de fricció entre els agents implicats, sobretot entre el món de la pagesia i el sector ecologista es un dels temes que ha aixecat més debat. En aquest sentit, Jordà ha destacat que mentre aquests dos mons «han discutit sempre», també han estat els únics que han preservat els espais mentre que «tercers actors» han aprofitat per especular-hi. (ACN).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×