El Prat va celebrar l’onze de setembre
Publicado el 12 de septiembre de 2023

La celebració va tenir lloc el 10 de setembre a la plaça Mestre Estalella.

Un cartell de propaganda municipal que hi ha entre d’altres llocs a la Plaça Catalunya, diu «al Prat som como som» i no pot ser més veritat, val que l’autor no s’ha exprimit gaire les meninges per a fer aquest eslogan que d’altra banda pot franquiciar per a qualsevol població de l’entorn.

Però pel que anem, com que som con som, tradicionalment celebrem l’onze de setembre el 10 de setembre, amb un acte institucional i una ofrena floral d’entitats , partits polítics i ajuntament, enguany, sigui perqué la corona pesava més o per la bicefàlia municipal que impera després de les darreres municipales, la corona del consistori la van portar entre l’alcalde i el primer tinent d’alcalde.

Previament a iniciar l’acte es va guardar un minut de silenci com a mostra de solidaritat amb el Marroc.

No van faltar els gegants i capgrossos, la ballada de sardanes, amb els Amics de la Sardana del Prat i la cobla Baix Llobregat ,ni l’himne dels segadors ,interpretat per la banda de música de la Unió Philarmònica del Prat i la Coral Lo Llobregat de les flors.

Qui sí van faltar van ser els representants del PP i de VOX, doncs sembla que entenen que aquesta celebració no va amb ells. La resta dels grups municipals representats al consistori van ser-hi.

Un altre dels clàsics de la celebració es el parlament de l’alcalde, que aquí va sortir sól.

Mijoler va reclamar una solució política al «problema de Catalunya» i que s’iniciés un diàleg per resoldre’l. Tanmateix va exigir una etapa municipalista a la que es doti de més mitjans i competències a l’Ajuntament.

I com que al Prat, «Som com Som» al dia següent, ara sí, onze de setembre, Mijoler i Juan Pedro Pérez van tornar a portar plegats una altra corona de flors al monument de Rafael de Casanovas a Sant Boi.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×