Gerard Valverde insisteix en la creació d’un cos de serenos per millorar el civisme i la seguretat
Publicado el 24 de febrero de 2023

El candidat a l’alcaldia de Junts pel Prat, Gerard Valverde, ha tornat a reclamar a l’Ajuntament, la creació d’un servei d’observació nocturna, inspirant-se en la tradicional figura del sereno que patrulli els carrers de la ciutat, especialment en horari nocturn.

Segons l’alcaldable, es tracta d’una figura a mig camí entre els agents cívics i els serenos de tota la vida, que té per objectiu vetllar per la tranquil·litat dels veïns i veïnes, millorar la sensació de seguretat al carrer i combatre l’incivisme, incorporant la corresponent perspectiva de gènere en la seva actuació. L’acció d’aquest servei s’efectuaria de manera coordinada amb la Policia Local i amb els Mossos d’Esquadra, a qui haurien de notificar qualsevol incidència.

La proposta s’inspira en una iniciativa pionera impulsada per l’Ajuntament de Cornellà l’any passat i que en el seu primer any d’activitat ha realitzat més de 1500 intervencions i que ha rebut una valoració molt positiva per part del consistori cornellanenc. En cap cas, pretén suplir les competències de seguretat ciutadana corresponents als cossos policials, sinó esdevenir un complement que pugui ajudar a contribuir a millorar les tasques de vigilància i de reforç de la convivència a l’espai públic.

Per altra banda, des de la formació local valoren la possibilitat d’estudiar que el camp d’acció d’aquest servei també inclogui l’espai agrícola de la ciutat per a realitzar-hi tasques de vigilància, donat a que recentment es detecta un increment d’abocaments il·legals i de robatoris segons notifiquen els pagesos i agricultors de la zona.

Des de Junts pel Prat, manifesten la seva voluntat de treballar per millorar la seguretat i el civisme a la ciutat, dos preocupacions fonamentals per la ciutadania del Prat.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×