Gerard Valverde reclama a l’Ajuntament mesures per combatre les ocupacions il·legals
Publicado el 10 de febrero de 2023

Junts pel Prat, reclama a l’Ajuntament del Prat d’impulsar mesures per combatre les ocupacions il·legals.

El candidat a l’alcaldia de Junts pel Prat, Gerard Valverde ha exigit a l’ajuntament del Prat l’aplicació de mesures enèrgiques per poder fer front a les ocupacions conflictives i delinqüencials al nostre municipi.

El 50 % de les ocupacions il·legals de tot l’Estat es produeixen a la província de Barcelona, especialment a l’àrea metropolitana. Segons les darreres dades a les que la formació ha tingut accés, al Prat es van registrar unes 284 ocupacions il·legals en el període 2015-2019. De fet l’Ajuntament del Prat reconeix en el Pla Local d’Habitatge del període 2021-2027 que el problema existeix a la ciutat, tot i no fer cap previsió pressupostària per afrontar-lo. Diversos Ajuntaments del nostre entorn, com ara Mataró, Sabadell o Terrassa davant la proliferació d’aquesta problemàtica, han reclamat eines jurídiques i recursos per poder combatre-la i ja han començat a impulsar iniciatives a nivell local.

Aquest tipus d’ocupacions són dutes a terme per màfies organitzades, que tenen com a objectiu prioritari immobles de grans tenidors dels quals saben que difícilment prendran mesures al respecte. Aquests propietaris no actuen judicialment i es desentenen dels problemes que generen aquestes ocupacions delinqüencials.

Les conseqüències d’aquests casos són dobles. En primer lloc els conflictes que provoquen amb els habitatges del entorn i del barri, esdevenint potencials focus d’incivisme, que inevitablement acaben provocant greus degradacions en la pau i convivència social. En segon lloc, els perjudicis provocats en les famílies més vulnerables que necessiten accés a un habitatge social, al reduir l’estoc de immobles disponibles i per tant dificultar una situació que ja és d’emergència social.

Es per tot això que en Gerard Valverde ha requerit a l’ajuntament, a través d’una proposta similar a la que s’ha aprovat a ciutats del nostre entorn que deixi de posar-se de perfil i que se sumi a les reclamacions d’aquests Ajuntaments per obtenir eines i recursos per a fer front a aquesta problemàtica i que impulsi mesures a nivell local com ara que l’Ajuntament actuï com a acusació particular en aquests casos o la creació d’una unitat de policia local especialitzada en la seva prevenció. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×