Gerard Valverde reclama la reducció dels impostos municipals per pal·liar els efectes de la inflació
Publicado el 19 de noviembre de 2022

Junts pel Prat, proposa una reducció general dels impostos municipals en el marc de les al·legacions que ha presentat al projecte d’ordenances fiscals de l’equip de govern local per l’any 2023.

El candidat de Junts a l’alcaldia del Prat, Gerard Valverde, reclama una reducció general dels impostos municipals a famílies i empreses per alleugerir-los la càrrega fiscal en un context d’alta inflació com el que s’està produint en el moment actual.
El candidat juntaire afirma que un Ajuntament com el del Prat, amb el segon pressupost municipal de tota Catalunya es pot permetre assumir una rebaixa general dels principals tributs municipals (com ara la reducció de l’IBI general al mínim legal) per ajudar a les famílies en un moment de complicacions econòmiques sense afectar al nivell de serveis que presta la corporació. No obstant, recalca que la formació defensa pujar el tipus de l’IBI especial que afecten a l’aeroport i al port al màxim legal per compensar la caiguda d’ingressos i assolir així, una distribució de la càrrega fiscal local més justa.
La formació política també ha presentat altres mesures com ara la tarifació social dels serveis esportius, per a que els ciutadans accedeixin a aquest serveis en funció de la seva renda, tal i com passa ja a l’Escola Municipal de Música o una bonificació del 95% de la taxa de terrasses pel sector de la restauració que encara arrossega els efectes econòmics de la pandèmia.
Totes aquestes mesures, s’han presentat en forma d’al·legacions a la proposta d’ordenances fiscals de l’equip de govern local per a l’any 2023, conjuntament amb d’altres que estableixen ajudes o bonificacions per aturar de llarga durada o a persones amb familiars amb situació de dependència. També s’han presentat altres al·legacions que s’aniran desgranant els propers dies.
Des de Junts pel Prat, sostenen que la inflació ha suposat una recaptació extra per a les Administracions públiques i que aquelles que s’ho puguin permetre com és el cas de l’Ajuntament del Prat cal que contribueixin a alleugerir la càrrega fiscal de les famílies i les empreses.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×