Ingressen a presó tres traficants de drogues
Publicado el 6 de septiembre de 2022

Pretenien transportar 233 quilograms de marihuana camuflada a l’interior de sacs d’escorça d’arbre al Prat de Llobregat.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, dimecres 31 d’agost, a quatre homes d’entre 26 i 60 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de falsificació de document oficial.

La investigació es va iniciar a finals del mes d’agost quan els investigadors, fent tasques de prevenció de robatoris amb força, estaven realitzant un punt estàtic, davant d’un centre de jardineria del Baix Llobregat Nord, que havia patit amb anterioritat diversos robatoris i van observar tres homes en actitud vigilant i controladora. Posteriorment, els agents van contactar amb el centre de jardineria i aquests els van informar que s’havien interessat per un nombre elevat, i poc habitual, de plantes i material de jardineria.

Davant la possibilitat que es pogués tractar d’un acte preparatori d’un robatori, els agents van iniciar unes vigilàncies on van poder constatar que aquestes persones, en realitat, es dedicaven al tràfic de substàncies estupefaents, concretament marihuana.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van localitzar el lloc exacte on amagaven i emmagatzemaven la droga, al municipi del Prat de Llobregat, i els domicilis de les persones investigades.

Finalment, el 31 d’agost, els investigadors van dur a terme un dispositiu per detenir les tres persones investigades al lloc on emmagatzemaven la droga, en uns trasters, al Prat de Llobregat. En aquell moment, els agents van sorprendre els tres homes i el conductor d’un camió mentre carregaven sacs d’escorça d’arbre a l’interior del vehicle.

En el marc de l’escorcoll, els agents van localitzar la droga camuflada a l’interior de les bosses d’escorça per a la jardineria. De la inspecció al camió es van comptabilitzar 208 bosses d’escorça i a l’interior de cadascuna d’elles, camuflades, la mateixa quantitat de bosses de marihuana, envasades al buit i preparades per a la seva distribució, amb un pes total de 233 kilograms.

Davant les evidències els agents van detenir els quatre homes per tràfic de drogues. Cal esmentar que un dels detinguts portava un document d’identitat fals, motiu pel qual també va ser detingut per un delicte de falsificació de document oficial.

Així mateix, sota la tutela del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat, es va fer entrada i perquisició judicial als domicilis dels detinguts, al municipi de Barcelona, on es va localitzar una màquina envasadora al buit, tres bàscules, bosses per envasar, mig quilogram de marihuana, dos documents amb identitats falses i gairebé 8.000 euros.

Els investigadors estimen que el valor de la substància intervinguda a Espanya és d’uns 425.000 euros al mercat negre i que aquest valor es triplicaria en altres països europeus.

Els arrestats van passar a disposició judicial el dissabte 3 de setembre i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó dels tres principals investigats i la llibertat amb càrrecs del quart detingut.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×