La Carxofa Prat arrenca la temporada al Fòrum Gastronòmic Barcelona 2023
Publicado el 9 de noviembre de 2023

Les primeres carxofes de la temporada s’han pogut tastar al Fòrum Gastronòmic 2023.

La Carxofa Prat ja s’ha pogut tastar a l’estand que la Cooperativa ha instal·lat de dilluns a dimecres al Fòrum Gastronòmic 2023, al recinte Firal de Montjuic.

La Cooperativa Agrícola del Prat s’ha presentat de nou com expositora a la mostra gastronòmica per defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conreem, en especial la Carxofa Prat.

Des de fa uns dies ha començat la recollida de les primeres carxofes de la temporada, que ja es poden trobar a la parada que la Cooperativa té a Mercabarna i que s’estan servint a la restauració que la demana.

La Cooperativa valora de manera molt positiva aquesta segona participació al Fòrum Gastronòmic, un espai de trobada de productors amb comerços del sector i restauració.

Aquests dies han servit per establir contactes amb possibles clients, tant restauradors com botiguers, que han apreciat el fet que els nostres pagesos serveixin producte fresc, acabat de collir del camp.

El fet de poder comprar directament al productor és un altres dels aspectes que més es valora de la Cooperativa.

Acord amb Terra Pagesa per fer distribució a comerços

Enguany també s’ha pogut presentar l’acord que ham tancat amb Terra Pagesa, www.terrapagesa.cat, una plataforma de distribució que posa en contacte finques familiars agràries amb comerços del sector.

A través de la seva pàgina web, els botiguers podran fer encàrrecs dels productes de la Cooperativa i rebre’ls directament als seus locals, ja que Terra Pagesa s’encarrega de fer la distribució col·lectiva entre els comerços del barri i els mercats municipals.

A l’estand que la Cooperava Agrícola ha tingut al Fòrum s’hi ha celebrat demostracions gastronòmiques a càrrec del xef Nil Vegara, que ha cuinat arròs amb bolets de temporada i carxofa Prat i crema pastissera de carxofa amb poma àcida, plats que podran ser degustats pels assistents al Fòrum Gastronòmic.

Des de la Cooperativa Agrícola treballen per destacar la qualitat de la Carxofa Prat, varietat blanca de Tudela, com a producte de referència a la restauració de Barcelona i per això creuen important la seva participació al Fòrum Gastronòmic.

Per la Cooperativa Agrícola del Prat haver estat presents en un certamen com aquest ha significat fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any.

Elaborats de Carxofa Prat amb impacte social

Enguany s’ha presentat la crema de calçots, que elabora l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que lluita contra el malbaratament alimentari. La Cooperativa comercialitza aquestes cremes de calçots i carxofa i patés de carxofa totalment artesans, que se sumen a les que ja oferíem de porros, carbassa i carbassó.

El fulletó que s’ha repartit durant el Fòrum per presentar la Cooperativa s’ha realitzat des de l’entitat Saó Prat, i estava fet amb material sostenible a partir de restes vegetals del kiwi.

Saó Prat acompanya nens, joves i famílies en risc d’exclosió social. (Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×