La Cooperativa Agrícola del Prat torna a Alimentària per defensar el producte Km0
Publicado el 18 de marzo de 2024

Avui s’inaugura la Fira Alimentària i la Cooperativa Agrícola del Prat instal.la un expositor per mostrar el seu producte. Durant els quatre dies que estarà en funcionament, diferents restauradors del Prat cuinaran en directe amb carxofes i altres verdures Km0 que es conreen als camps del Parc Agrari.

La Cooperativa Agrícola del Prat repeteix a la fira Alimentària 2024 com expositora després de l’edició de 2022, per defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conreen. La Carxofa Prat serà la protagonista de l’estand de Cooperativa a la fira, remarcant el seu sabor únic, la seva qualitat i frescor i el fet de ser conreada al costat de Barcelona. Cap producte es conrea i es cull més a prop de la Fira Alimentària que la Carxofa Prat i les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Per la Cooperativa Agrícola del Prat ser presents en un certamen com aquest significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any.

Enguany la Cooperativa presenta com a novetat dos elaborats sota la marca Es-Impecfect Food: les carxofes marinades i les faves envasades al buit, tots dos productes fets en col·laboració amb la Fundació Espigoladors, una entitat compromesa amb la sostenibilitat i la justícia social que lluita contra el malbaratament alimentari. Al seu obrador, Es Imperfect Food elabora patés vegetals, melmelades i cremes amb verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preu o per excedents de producció. La Cooperativa vol afegir-se al compromís per donar una segona vida a aquests productes, i ja ofereix cremes de carxofa, porros, carabassa i carbassó, a més de patés de carxofa.

Des de dilluns 18 fins a dijous 21, quan clourà Alimentaria 2024, a l’estand de la Cooperativa Agrícola s’elaboraran cada dia plats amb #CarxofaPrat com a protagonista que el públic de la Fira podrà degustar, a càrrec dels cuiners de GASTROSHOWS. El menú serà el següent:

DEGUSTACIÓ
Dilluns: Bunyols de carxofa i foie
Dimarts: Cheesecake de carxofa i formatge blau
Dimecres: Carxofes adobades amb salmorejo i salicòrnia
I cada dia hi haurà arròs amb carxofa i cansalada.
També es realitzaran showcookings amb la presència de professionals de la restauració que elaboraran en directe plats amb #CarxofaPrat com ingredient principal. Els showcookings seran cada dia a les 11 del migdia i s’oferiran tastets de degustació amb productes de proximitat.

SHOWCOOKINGS
Dilluns: Marc Grivé, de GASTROSHOWS, acompanyat de Bruno Palazzi.
Dimarts: Sergi Bonillo, del 9Cèntric, acompanyat de Juan Luis Cruz del Mesón el Cortijo, tots dos membres del Gremi de Restauració del Prat.
Dimecres: Xavier Elías, pastisser de la Montserratina, i de nou Juan Luis Cruz, del Mesón el Cortijo.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×