La Fundació Pere Tarrés va celebrar la seva assemblea al teatre Modern
Publicado el 30 de enero de 2023

El moviment de centres d’esplai cristians de la Fundació Pere Tarrés, va celebrar la seva assemblea general ordinària al Teatre Modern.

Imatge: Fundació Pere Tarrés.

Els responsables de més de 100 centres i clubs d’esplai de Catalunya, País Valencià, Balears i Andorra, es van reunir dissabte al Teatre Modern en l’Assemblea General Ordinària del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés, un acte que ha comptat amb la participació, entre d’altres, del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.   

L’assemblea, a més de fer balanç de la tasca dels centres i clubs d’esplai durant el 2022, l’any de la tornada a la normalitat en el lleure, s’ha fixat els nous objectius de futur en un moment de crisi social i econòmica. S’han aprovat la memòria i els comptes de l’exercici econòmic del 2022, el calendari i pressupostos per aquest nou any i el Pla d’Accions 2023, on la voluntat d’incidir en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l’Agenda 2030, la seva promoció i les seves fites, esdevindran un eix educatiu estratègic i prioritari. De fet, en l’acte s’han explicat alguns projectes realitzats el 2022 per incidir en la igualtat entre homes i dones, així com la quantificació de la petjada ecològica de les trobades i actes realitzats.  

També s’ha aprofitat per fer entrega dels premis “InnovAct”, el concurs que premia les activitats més innovadores realitzades durant l’any pels centres d’esplai. Els projectes “Survival Zombie”, del Centre d’Esplai Sant Maria del Jaire, “I tu, què vols pels 15 anys?”, del Centre d’Esplai Sant Joan de Viladecans, i “Ignatius 500: la santa aposta”, del Centre d’Esplai Joan Suñol, han estat els tres premiats pel jurat d’aquesta edició, mentre que un projecte del Centre d’Esplai Agiluchos de la ciutat de Barcelona ha rebut el premi del públic.  

En l’acte d’entrega dels premis hi han participat la directora general de Joventut i diputada al Parlament de Catalunya, Rut Ribas, la tinenta d’alcaldia de l’Àrea d’Acció Social i Comunitària de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Anna Martín, i el consiliari del territori Urgell del MCECC i membre del jurat dels premis, Ramon Oromí.

El moment més emotiu de la jornada ha arribat amb la cloenda amb la intervenció de la Itziar Ezcurra i el Joan Jiménez, mare i fill, exmonitora i infant del Centre d’Esplai Sant Pere i Sant Pau de El Prat de Llobregat. Amb les seves paraules sobre les aportacions que els genera el fet de participar en un centre d’esplai han donat el testimoni més viu de la continuïtat al llegat de l’educació en el lleure al llarg de les generacions.  (Fundació Pere Tarrés)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×