La imatge permanent’ de Laura Ferrés omple el Cine Capri
Publicado el 17 de noviembre de 2023

Més de 700 persones han assistit a la presentació de la pel·lícula, que ha comptat amb la presència de la jove cineasta, les actrius protagonistes i una representació de la productora, Fasten Films.

La preestrena del llargmetratge ‘La imatge permanent’, de la pratenca Laura Ferrés, ha omplert aquest dijous al vespre, amb més de 700 persones, el Cine Capri del Prat. La directora i la productora, Fasten Films, han volgut que la premiada pel·lícula es pogués veure un dia abans de l’estrena oficial a la ciutat on s’ha rodat com a gest d’agraïment a totes les persones i entitats de la ciutat que hi han participat.

Abans de l’inici de la projecció, Laura Ferrés ha presentat la pel·lícula i ha adreçat unes paraules al públic i ha agraït tota la col·laboració brindada per la gent del Prat, flanquejada per tot el seu equip, entre els quals hi havia la productora executiva, Ariadna Rodríguez, i el productor de Fasten Films Adrià Monés, així com les actrius protagonistes, totes dues debutants, Maria Luengo i Rosario Ortega. “Gràcies, Laura, per fer cinema des del Prat, des del teu, des del nostre lloc al món. No només per fer servir el Prat com a escenari de la teva obra, sinó que per reivindicar la teva ciutat i la seva gent, gent treballadora”, ha destacat l’alcalde, Lluís Mijoler, que ha felicitat la cineasta pels seus èxits i ha agraït tot l’equip que ha fet possible la pel·lícula i la gent del Prat que hi ha participat.

El film va ser proclamat guanyador de l’Espiga d’Or en la 68 Semana Internacional de Cine de Valladolid, a finals d’octubre, però ja va ser aclamat per la crítica en la seva estrena als circuits de premis internacionals, al Festival de Locarno, on va competir pel Lleopard d’Or. Aquest no ha estat, però, la primera vegada que Ferrés ha obtingut un guardó de renom. Amb el seu curt ‘Els desheretats’, també rodat al Prat, va ser premiada en la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes, en els Goya i en els Gaudí.

El programa municipal El Prat Film Office ha donat suport a l’equip de producció d’aquest llargmetratge de Laura Ferrés, com també ho va fer en el cas del curt ‘Els desheretats’.  La pel·lícula es va rodar durant el 2022 i s’hi poden reconèixer diferents espais del municipi, des de la platja o la finca de la Ricarda fins al mític Cinema Capri, a més de diversos comerços locals.

‘La imatge permanent’, inspirada en les vivències de la família materna de Ferrés, ens relata la història de la Carmen, una directora de càsting d’una agència de publicitat de 52 anys. La protagonista veu com el seu entorn de treball i personal comencen a canviar. Es troba entre dos mons: el de l’oficina i la publicitat, aparentment nou, brillant i ple d’oportunitats i el de fora.

Una cineasta que sí que és profeta a la seva terra

Laura Ferrés va néixer al Prat de Llobregat el 1989. Es va graduar en Direcció en l’ESCAC i el seu projecte final de carrera va ser el curtmetratge ‘A perro flaco’ (2014), que va ser seleccionat a La Noche del Corto Español al Festival de Valladolid. L’èxit de crítiques del seu segon treball, el curt ‘Los desheredados’ li va valer el Premi Ciutat del Prat el 2018.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×