La policia local farà servir gossos ensinistrats
Publicado el 16 de agosto de 2022
  • La policia local va anar acompanyada de gossos per primera vegada durant el seu patrullatge per la ciutat durant la tarda i nit del passat divendres, 12 d’agost.

La policia local del Prat reforçarà a partir d’aquest mes d’agost alguns dels seus dispositius de seguretat amb gossos ensinistrats.  De fet, el passat divendres 12 d’agost, gossos ensinistrats jan van estrenar-se en el seu primer dispositiu a la policia local, concretament per reforçar el patrullatge de seguretat durant la tarda i la nit.

Per tal de poder integrar els gossos degudament entrenats als dispositius de seguretat de la policia local, l’Ajuntament ha signat un contracte amb una empresa especialitzada en aquesta matèria: BARNA GOS K9. L’empresa proporciona a la policia tant els animals com els guies especialitzats en el seu ensinistrament, perquè donin suport als agents locals.

La incorporació dels gossos en dispositius de la policia local s’emmarca en el procés de renovació del cos, que té entre els seus objectius el foment de la innovació en seguretat pública, a més de rejovenir i feminitzar la plantilla, entre d’altres.

Característiques dels gossos policia

Els gossos policia són aquells que ajuden els cossos de seguretat a desenvolupar les seves funcions, fonamentalment a partir del sentit que tenen especialment desenvolupat: l’olfacte. Segons dades dels Mossos d’Esquadra, que també compta amb patrulles canines, la seva capacitat olfactiva és 100.000 vegades superior a la de les persones.

En el cas de la policia local del Prat, els gossos poden contribuir a operatius amb finalitats diverses, des del control del trànsit fins al de persones a l’espai públic, especialment quan se celebrin grans esdeveniments amb forta afluència de públic i també de forma quotidiana en parcs, places, carrers o pistes esportives. D’altres policies locals de Catalunya també han començat en els darrers anys a reforçar-se amb gossos ensinistrats.

Al conjunt de cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra, Policia Nacional…), les funcions de les patrulles canines són múltiples. Per exemple, poden ajudar a mantenir l’ordre públic en esdeveniments amb gran concentració de persones, o protegir a mode de guàrdia determinades instal·lacions. A més, poden contribuir a funcions de salvament, per exemple a detectar on es troba una persona desapareguda, en cas d’emergència per incendis, esfondrament d’edificis o explosions de gas. Així mateix, contribueixen a les tasques dels cossos de seguretat que s’ocupen de detectar explosius o substàncies estupefaents o de la policia científica, entre d’altres. (Nota de premsa)

Comentarios

1 Comentario

  1. Jorge

    A estos perros los llevan al barrio de sant cosme y se vuelven locos.

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×