l’Aeroport canvia de directora
Publicado el 29 de mayo de 2023

Eva Valenzuela substitueix a Sonia Corachano.

SONIA CORROCHANO, DIRECTORA DEL AEROPUERTO DEL PRAT

Sonia Corrochano, actual directora de l’Aeroport del Prat, ha estat nomenada directora de Planificació Aeroportuària i Control Regulador de la Direcció General d’Aeroports d’Aena. A la seva nova etapa, Corrochano serà la responsable de la planificació de tots els aeroports de la xarxa. Així mateix, liderarà les actuacions que finalment es duguin a terme sobre el futur de l’Aeroport del Prat. Eva Valenzuela rellevarà a Corrochano com a directora de l’aeroport barceloní a partir del proper 1 de juliol.

Sonia Corrochano és Enginyera Aeronàutica per la Universitat Politècnica de Madrid. Ha realitzat el Programa de Direcció General (IESE) i el Màster en Cooperació Internacional i Tecnologies Aplicades al Desenvolupament Humà (UOC).

Fins a l’actualitat, Corrochano ha ocupat la Direcció de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat des de març de 2012. Anteriorment, i des de la seva incorporació a Aena el 2002, ha exercit diferents responsabilitats en l’àrea d’operacions d’aquest centre i en la Direcció del Pla Barcelona, entre les quals destaquen la Divisió d’Operacions (2011–2012) i el Departament de Gestió d’Operacions (2007–2011).

Eva Valenzuela és Enginyera Aeronàutica per la Universitat Politècnica de Madrid. Ha realitzat el Programa de Direcció General del IESE, el MBA per la Escola Superior Balear (Universitat de Vic) i el Programa de Finances per a Directius de INSEAD Business School (Fontainebleau).

Valenzuela compta amb 20 anys d’experiència en el sector aeroportuari, havent iniciat la seva trajectòria a Aena el 2006, a l’Aeroport de Palma, on va ocupar diferents responsabilitats, entre elles, el Departament de Gestió de Serveis Aeroportuaris (2007-2011) i la Divisió d’Operacions (2011-2017). Posteriorment, va ocupar la Direcció de l’Aeroport de Menorca (2017-2020) on va destacar per l’aposta per a la innovació en projectes pioners com la implantació de la TWR Avançada-CDM el 2017, la integració en el procés del passatger de la tecnologia biomètrica i el Projecte de Torre Remota.

Eva Valenzuela es reincorpora a Aena després d’emprendre el seu últim repte professional fora d’Espanya, des d’agost de 2020, com a directora d’Operacions del Grup ADP, Aéroports de Paris i directora General Adjunta d’ADP Internacional on ha dut a terme la gestió de concessions i actius aeroportuaris internacionals del grup i el lideratge d’equips internacionals, així com la definició dels plans estratègics.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×