L’Aeroport del Prat facilitarà la seva informació acústica
Publicado el 1 de febrero de 2024

Permetrà entendre amb facilitat aspectes essencials de l’operativa de cada aeroport.

Aena ha publicat una nova eina d’informació acústica com a mesura de suport a les actuacions de comunicació i transparència que desenvolupa amb les poblacions veïnes dels aeroports de la seva xarxa, d’acord amb el seu compromís de contribuir al benestar de les comunitats que viuen en els seus entorns. Insightfull és un portal web que permet agrupar tota la informació relacionada amb l’operativa dels aeroports, on els usuaris poden accedir d’una forma interactiva a la informació sobre l’aeroport, les operacions i el nivell de soroll en la seva zona.

Aquesta nova eina, que també s’està utilitzant en aeroports internacionals com Toronto, London-Gatwick, Sidney o San Francisco, permet transmetre informació personalitzada i adaptada a les particularitats de cada aeroport i als reptes presents en cada moment. Al disposar de dades georeferenciades, proporciona contingut dinàmic i interactiu adaptat a la ubicació específica de cada usuari, amb dades específiques de l’operativa que l’afecta, el nombre de sobrevolades o la seva altitud.

Així doncs, el portal Insightfull afegeix un salt qualitatiu en la comunicació amb la comunitat respecte a l’eina WebTrak que s’està fent servir actualment, ja que a més permet comprendre amb facilitat aspectes essencials sobre com opera l’aeroport i el motiu d’aquesta operativa.

Aena incorporarà progressivament a la plataforma els diferents aeroports dels que es facilitarà la informació. L’Aeroport del Prat, que disposa de 13 terminals de monitorització de soroll fixes i 3 de mòbils repartides en localitzacions acordades per tots els municipis del seu entorn, és el primer a ser inclòs en el portal, donant així resposta a la demanda de les institucions que participen en el Grup de Treball Tècnic del Soroll (GTTR) de l’aeroport de promoure eines pedagògiques per difondre als habitants de les poblacions veïnes les iniciatives acordades i implantades per reduir l’impacte acústic. El seguiran posteriorment els aeroports Adolfo Suárez Madrid-Barajas i Palma de Mallorca.

La creació d’aquest nou portal s’emmarca dins les línies d’acció de «Gestió de Soroll» i «Relació amb la comunitat» incloses en els programes «Comunitat i cadena de valor sostenible» i «Compromís social» de l’Estratègia de Sostenibilitat d’Aena, amb els quals promou el monitoratge i la gestió col·laborativa del soroll amb les principals aerolínies, proveïdors de serveis de trànsit aeri, associacions veïnals i l’administració.

El portal Insightfull es troba accessible en obert i de manera gratuïta a través de l’enllaç inclòs a la web d’Aena.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×