L’Ajuntament del Prat obre convocatòria d’ajudes per al pagament de l’IBI
Publicado el 8 de marzo de 2024

Famílies monoparentals, pensionistes i persones aturades de llarga durada poden sol·licitar fins el 8 de maig una ajuda per pagar la meitat d’aquest impost. També hi ha ajudes per a les llars que hagin instal·lat plaques fotovoltaiques.

Les llars amb dificultats econòmiques del Prat de Llobregat ja poden sol·licitar les ajudes municipals per al pagament de l’IBI. El pressupost d’aquesta mesura enguany és de 55.000 euros. Amb aquesta mesura, es consolida el model fiscal progressiu de la ciutat: grans contribuents com l’aeroport o el port contribueixen al màxim que preveu la llei, els impostos a famílies i comerços es mantenen com els més baixos del nostre entorn, i amb mesures com aquesta s’ajuda a les llars amb més dificultats.

Les famílies monoparentals, les persones aturades de llarga durada i les pensionistes amb ingressos baixos poden demanar, des de l’1 de març i fins al 8 de maig, suport per costejar fins al 50% de l’Impost de Béns Immobles, un tribut d’àmbit local. La sol·licitud es pot fer telemàticament i, com a requisit bàsic, cal estar empadronat al Prat i que l’IBI pel qual se sol·liciti l’ajut sigui per residència habitual al municipi. A més, els ingressos de la unitat familiar no poden sobrepassar un determinat llindar que es fixa segons el salari mínim interprofessional i que varia en funció del nombre de membres de la llar.

El percentatge de l’impost de l’IBI que cobreixen els ajuts dependrà del valor cadastral de l’habitatge i pot ser del 10 al 50% segons el cas. Els ajuts es fan amb criteris progressius, de manera que són els habitatges amb menor valor cadastral aquells on el percentatge de l’ajut pot arribar a cobrir un major percentatge de l’import total. Poden consultar tots els requisits específics a l’Ordenança Fiscal de l’Ajuntament i les Bases específiques d’aquests ajuts.

L’Ajuntament va instaurar aquestes ajudes l’any 2015, quan va invertir 9.252,29 euros en ajudes a 82 persones. El nombre de persones a les quals arriba aquesta mesura ha anat creixent de forma continuada, fins a arribar a les 194 el 2019, quan el consistori va invertir 24.375,57 euros, o l’any passar, quan es van ajudar 320 persones per un import de 41.937,71 euros.

També hi ha ajudes a persones que instal·lin plaques fotovoltaiques

D’altra banda, aquelles persones que instal·lin plaques fotovoltaiques per autoconsum a la seva finca poden demanar també la bonificació d’un 50% d’aquest impost. Aquests tràmits es poden dur a terme en un termini de 12 mesos posterior a la data d’inscripció de l’explotació del Registre d’Autoconsum de Catalunya. Finalment, cal destacar que els propietaris que incloguin el seu pis a la borsa de lloguer de Prat Espais tenen una bonificació del 95% de l’IBI.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×