L’Ajuntament explica el retard en les actualitzacions salarials a les treballadores del SAD
Publicado el 2 de enero de 2023

L’Ajuntament del Prat, ha emés una nota de premsa, que reproduïm a continuació, a la que explica per què fins ara no s’havia produït l’actualització salarial a les treballadores del servei d’atenció domiciliària. Des de El Prat al día, havien demanat aquesta explicació a les nostres pàgines.

Les treballadores del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat, així com les de la resta de municipis on aquest servei es presta de forma pública a través de la Fundació S21 del Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya, han vist millorat el seu salari. Des d’aquest 2023 i de forma retroactiva des del gener del 2022 se’ls aplicarà una millora salarial, després que la Generalitat, gràcies a una consulta de l’Ajuntament del Prat, hagi donat llum verda a l’aplicació de l’acord al qual van arribar aquest estiu la Fundació S21 i els sindicats UGT i CCOO.

Fins ara, no s’havia pogut aplicar una millora salarial del 8% que s’havia aconseguit en el sector privat en el darrer conveni a causa de la naturalesa pública de la Fundació S21, que forma part del Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya. Aquest bloqueig afectava les treballadores del SAD del Prat, així com d’altres municipis com Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei o Montcada i Reixach, entre d’altres.

La clau per desbloquejar l’acord ha estat la llum verda de la Generalitat a aplicar l’adequació funcional i retributiva que els sindicats UGT i CCOO van acordar amb efectes de l’1 de gener del 2022 per adequar les funcions del servei a un nou model d’atenció en l’entorn domiciliari. La Generalitat ha donat aquesta llum verda aquest desembre passat en resposta a una petició de l’Ajuntament del Prat, i en els darrers dies les treballadores del SAD han començat a percebre la millora salarial.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha celebrat que finalment les treballadores del SAD percebin tant un millor salari com els endarreriments per no haver percebut aquesta millora en els darrers mesos. “Vam dir des d’un primer moment que pressionaríem des de l’Ajuntament tant el govern de l’Estat com el de Generalitat perquè es trobés una solució. I aquesta solució ha estat possible”, ha saludat. “La millora de les condicions laborals de les treballadores del SAD és una millora també de l’assistència a les persones més vulnerables del Prat. Al Prat ens cuidem, i això no seria possible sense la seva feina”, ha afegit. Així mereix, ha saludat que la lluita “enfocada a una solució real i no a cants de sirena buits” és la que finalment ha desbloquejat la situació.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×