L’ajuntament publica una nova edició del baròmetre d’opinió
Publicado el 19 de abril de 2023

Un 65 per cent de la població afirma que anirà a votar a les eleccions del 28 de maig amb bastanta o molta probabilitat.

L’Ajuntament del Prat acaba de publicar els resultats de la quarta onada del baròmetre municipal, que analitza, a partir d’una mostra de 800 entrevistes realitzades entre el 8 i el 21 de març, la valoració que fa la població de diferents aspectes de la ciutat i la seva gestió.  Aquesta eina de govern obert es va posar en marxa en el marc de l’estratègia per a la reconstrucció social i econòmica que es va engegar arran de la Covid i la primera onada va veure la llum el juny de 2021. 

En aquesta edició, la puntuació mitjana que rep la tasca del govern local és de 6,64 sobre 10. La majoria de la mostra la valora amb una nota de 7 o superior i el percentatge de persones que la suspenen és inferior al 8 per cent. Respecte a les onades anteriors del baròmetre, el percentatge de persones que consideren que l’Ajuntament ha millorat en aquesta legislatura ha crescut, assolint un 37,4 per cent de la mostra. En canvi, el percentatge de persones que opinen que ha empitjorat és el més baix de les diferents edicions i se situa en un 14,4 per cent.

L’administració més ben valorada

En comparació amb la resta d’administracions, l’Ajuntament del Prat és la que té una millor valoració. La Generalitat de Catalunya obté una puntuació mitjana de 4,77 punts i és suspesa per un 30,5 per cent de la població, mentre que el Govern d’Espanya n’ha obtingut un 4,1 i és suspès per un 45,7 per cent dels pratencs i pratenques.

En relació a la intenció de vot de cara als propers comicis electorals, que se celebraran el 28 de maig, un 65 per cent de la ciutadania afirma que anirà a votar amb molta probabilitat (57,6 per cent) o bastanta probabilitat (7,4 per cent). En l’altre extrem, prop d’un 14 per cent de la mostra assegura que és gens o poc probable que vagi a votar.

El Prat en Comú es manté com el partit amb major intenció de vot

Quan es pregunta a la mostra a quin partit votaria si les eleccions se celebressin al dia següent, la formació que obté més respostes és El Prat en comú, amb un 29,1 per cent, seguida pel PSC, amb un 11,1 per cent, per ERC, amb un 5 per cent, i per VOX, que actualment no té representació al ple municipal, que obté un 5 per cent de respostes. Per sota del llindar electoral que permet obtenir representants, se situarien PP (3,5 per cent), Ciutadans (1,3 per cent), CUP El Prat (1,1 per cent) i Junts (0,3 per cent).

Pel que fa l’evolució de la intenció de vot respecte a onades anteriors, el partit que creix més és El Prat en Comú, però també ho fan Vox, PSC-CP, PP, ERC, Ciutadans i CUP El Prat. En canvi, baixen en intenció de vot Podemos i Junts. El percentatge de persones que afirma que no sap si o qui votarà s’ha reduït substancialment des de la darrera onada i se situa en un 27 per cent.

La bicicleta i el vehicle elèctric, ja són conegut per la gran majoria

El baròmetre també recull el grau de coneixement i la valoració de la població respecte als serveis i els projectes municipals. En aquest sentit, val la pena destacar que la neteja de carrers i la recollida d’escombraries és el servei amb el qual la mostra està més satisfeta i rep una nota mitjana de 6,93. El segueixen l’oferta esportiva, amb un 6,83, i la promoció del comerç local, amb un 6,80. A la cua, se situen els aparcaments i la mobilitat, valorats amb un 3,69.

Els projectes de mobilitat elèctrica són els que assoleixen un major grau de coneixement per part de la població. Així, l’AMBici, el servei de bicicleta compartida de l’àrea metropolitana, el coneix un 85 per cent de la població, mentre que el Prat carsharing, el servei municipal de vehicle compartit entre ciutadania i personal de l’Ajuntament, el recorden un 72 per cent de les persones enquestades. Quant a la valoració, el primer obté una puntuació mitjana del 6,2 i el segon del 6,1. El projecte que obté, però, una major valoració és l’oferta cultural, que arriba fins al 6,8 de mitjana.

A la web Obert i innovador, es poden consultar els resultats complets de les diferents onades del Baròmetre de la ciutat, així com els de l’enquesta de condicions de vida. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×