Lluis Mijoler parla de cultura amb Pepo Gelabert
Publicado el 25 de abril de 2023

Fomentar una major presència de la cultura popular a les escoles i una gestoria per ajudar les entitats amb els tràmits, alguns dels compromisos de Lluís Mijoler per reforçar la cultura popular al Prat.

Fomentar una major presència de la cultura popular a les escoles a través del programa IntersECCions, cercar llocs més cèntrics a la ciutat per a la mostra que actualment allotja la Nau o ajudar les entitats, no només les de cultura popular, amb els tràmits per demanar i justificar subvencions amb una oficina d’atenció a les entitats i un servei de gestoria municipal. Aquestes han estat algunes de les propostes que han centrat una nova sessió del cicle de trobades ciutadanes “Parlem de…” amb l’alcalde i candidat del Prat en Comú Podem a les eleccions del 28-M, Lluís Mijoler. Aquest dilluns, la sessió s’ha centrat en la cultura popular i ha comptat amb la participació de Pepo Gelabert, de la Colla de Diables del Prat. Una quarantena de persones ha seguit la trobada al Parc del Fondo d’en Peixo.
«La cultura popular no deixa de ser un medicament: fa feliç a la gent, l’ajuda a oblidar els problemes per una estona, i la fa sentir be»: amb aquest símil ha resumit Pepo Gelabert algunes de les virtuts de la cultura popular durant la conversa amb l’alcalde Mijoler, en la qual tots dos han intercanviat impressions sobre l’estat d’aquest àmbit de la vida ciutadana al Prat i com reforçar-lo.
La cultura popular cada cop té més pes a la ciutat, han coincidit, però reforçar-la “passa per sota, es fa des de baix, aconseguint que els infants de les famílies demanin als pares anar a alguna colla”, ha destacat Gelabert, que ha afegit que “avui en dia la play station crida molt, i davant d’això la cultura popular cal potenciar-la des de petits”.
En aquest sentit, el membre de la Colla de Diables del Prat i l’alcalde han conversat sobre formes d’augmentar la relació de les entitats de cultura popular amb les escoles, per exemple organitzant més activitats de les entitats als centres educatius de tota la ciutat.
D’altra banda, Gelabert i Mijoler han conversat també sobre els espais dels quals actualment disposen les entitats federades al Nus, com la Nau de Cultura Popular. Un espai, segons ha expressat Gelabert, que funciona bé com a magatzem però que caldria que es combinés amb un espai més central a la ciutat on ubicar la mostra. Una demanda amb la qual ha coincidit l’alcalde Mijoler, que ha recordat també que properament s’estrenarà la nova plaça de Xavier Ruiz, adjacent a la Nau, que ajudarà a dinamitzar l’espai.
Servei de gestoria per a entitats
“A les entitats també ens agradaria tenir més assessorament en quant a la paperassa”, ha afegit Gelabert. L’alcalde Mijoler ha coincidit en què “els tràmits que han de fer les entitats, no només les de cultura popular, sinó la de tots els àmbits, són cada cop més feixucs”, i en aquest sentit ha apuntat la importància de reforçar els serveis d’acompanyament que ja es presten a Cases d’en Puig per avançar cap a “una oficina d’atenció a les entitats, un servei de gestoria contractat des de l’Ajuntament per tots aquests tràmits que cada vegada fan més feixuga la feina de les entitats i que els resta temps per perseguir els seus objectius, en aquest cas la festa, omplir el carrer, i promoure la cultura popular.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×