Més de 350 persones han utilitzat el distintiu de discapacitats invisibles d’Aena durant el seu primer any de servei a l’Aeroport
Publicado el 6 de mayo de 2024

Permet l’accés al control de seguretat per a famílies i PMR tant per al passatger que porta el distintiu com per als seus acompanyants.


El distintiu creat per Aena per facilitar a les persones amb discapacitats invisibles el pas pels seus aeroports ha estat utilitzat per més de 350 usuaris durant el seu primer any en funcionament a l’Aeroport del Prat.

Aquest distintiu, creat per Aena l’abril de l’any passat, està dirigit a persones que tenen dificultats en entorns estressants o amb molta estimulació sensorial, i indica que la persona pot necessitar suport, ajuda o simplement comprensió i una mica més de temps davant qualsevol procés aeroportuari. Així mateix, el distintiu permet al personal de l’aeroport identificar al portant amb l’objectiu de facilitar i millorar la seva experiència de pas pels controls de seguretat, així com per la resta de les instal·lacions.

Els passatgers que portin aquest distintiu poden accedir, amb els seus acompanyants, al control de seguretat destinat a famílies i persones amb mobilitat reduïda (PMR). El distintiu de discapacitats invisibles és vàlid el dia del vol i no és necessari que el viatger el tingui visible durant tot el seu pas per l’aeroport.

Durant aquests mesos, l’Aeroport pratenc ha gestionat un total de 354 distintius, dels quals 308 van ser sol·licitats per passatgers de sortida, mentre que 46 ho van ser per arribades. Des de l’inici del servei s’han anat incrementant gradualment les peticions mensuals rebudes fins a duplicar la xifra mitjana d’usuaris mensuals, que ha arribat als 45 usuaris aquest últim mes.

El distintiu es pot sol·licitar a través de la web d’Aena* i està en funcionament, a més de a l’Aeroport del Prat, en altres setze dels aeroports amb més trànsit de la xarxa d’Aena, si bé l’objectiu és estendre’l progressivament a la resta.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×