Pares i fills units per a demanar l’increment de l’oci nocturn a la ciutat
Publicado el 22 de noviembre de 2022

La presentació d’una instància a l’ajuntament i una recollida de signatures són les dos mesures que de moment han posat en marxa

Qui diu que pares i fills no es posen mai d’acord? A la nostra ciutat no es així , al menys pel que fa a la demanda d’incrementar l’oci nocturn.

Un grup de pares amb el suport dels seus fills ha endegar una campanya per a demanar un increment d’oci a la ciutat , una recollida virtual de signatures i una instància a l’ajuntament son les dos mesures que de moment han posat en marxa.

El text de la instància i la recollida de signatures es aquest:

«Bon dia, ens adrecem a l’Ajuntament del Prat de Llobregat un elevat nombre de pares i mares que estem preocupats pels nostres fills i filles adolescents.

Tots sabem que el Prat és l’Eix motor econòmic del Baix Llobregat, en canvi, som l’única població que no té Oci nocturn pels adolescents i joves.

La nostre generació de pares i mares va gaudir d’una oferta nocturna amplia i diversa: cada mes es feien festes al institut Baldiri Guilera, tots els divendres feien concerts al Centre Cívic Jardins de la Pau, els concerts de la Capça, així com l’oci privat (l’Artesà, la Xampa, el Blau, el Pim Pam, el Halley, el Acapulco, el Casino, etc.)

Els nostres fills/es, després de dos anys durs de pandèmia sent una de les poblacions més afectades emocionalment, es veuen obligats a marxar a Igualada, Sabadell, Sant Cugat i Badalona en busca de discoteques per adolescents, amb el perill que això suposa. Els pares i mares, cansats d’una setmana sencera de jornada laboral, em d’agafar cotxes a altes hores de la matinada per recollir als nostres fills i els d’altres famílies amb la responsabilitat que això implica. Altres nois i noies tornen en transport públic havent d’esperar molt lluny de casa el transport. Han hagut i n’hi ha situacions com punxades a noies, agressions físiques i sexuals durant aquests trajectes.

A Barcelona no volen anar ja que l’oferta d’oci nocturn és per un públic molt més adult i molt més car.

Per aquest motiu us volem fer una proposta per implementar el més aviat possible i evitar tots aquests riscos que tenim actualment fills i pares. La proposta és fer DOS ESPAIS diferenciats:

Discoteca on puguin reunir-se, escoltar música, ballar, conèixer, és a dir, fer vincles i fer poble. Aquí també es podrien fer alguns concerts
Espai d’oci cultural i esportiu com el que existeix actualment a St. Boi, el Programa d’Oci Juvenil Nocturn Alternatiu, anomenat “Vente Pa’Ka” (VPK), a on fan activitats nocturnes per adolescents com per exemple, tallers, lligues esportives de 3×3 de bàsquet, handbol, futbol femení i masculí, virtual games, scape rooms, street art, freestyle, túnel del terror, curses nocturnes, etc. www.vpk.cat
Tots dos espais tindrien que estar junts per enganxar als nois a vincular-se, i podrien tenir cabuda a la Masia de la Ricarda, un lloc ampli que no molesta als veïns i es podria controlar amb policia i a més, netejar-lo amb facilitat hores més tard o al dia següent. Em pensat en aquest espai per donar una utilitat a un edifici emblemàtic i històric de la població, però si no es possible es podria fer en altres espais com zones industrials, com el Mas Blau (amb un servei de bus) o d’altres.

La franja d’edat podria ser de 15 a 18 anys, per tal d’evitar gent més gran i que ells es sentin més vinculats i amb sentiment de grup.

Proposem que el projecte sigui autogestionat pels adolescents però controlat i guiat en TOT MOMENT per tècnics qualificats i remunerats (educadors socials, integradors socials, amb formació d’animació sociocultural, etc.)

També creiem convenient que el col·labori amb un preu simbòlic accessible a tota la població i a totes les famílies, per què totes els adolescents puguin gaudir d’un oci nocturns adequat, ja que actualment hi ha famílies que tampoc es poden permetre facilitar recursos als fills per què puguin sortir a altres poblacions llunyanes. Això implicaria la gestió d’inscripcions, signades pels pares.

Es proposa fer un horari de divendres de 22 a 2h i dissabte de 18 a 2h de la matinada.

No volem que el Prat sigui la ciutat dormitori que és actualment, volem que els nostres fills i filles no es posin en perill, facin poble, facin vincles, facin cultura i vulguin quedar-se a la nostra població, el Prat de Llobregat.

Esperem una prompta solució al problema de moltes famílies del municipi»

Desde El Prat al día els hem preguntat perquè ho demanen a l’ajuntament , donat que l’oci nocturn és quelcom que gestiona la iniciativa privada i ens responen que : «Per què a altres pobles els ajuntaments fan propostes d’oci pels joves, a més de que són ells qui han de donar permissos a la privada per fer oci nocturn».

Si volen col.laborar amb la recollida de signatures, ho podem fer des d’aquest enllaç

Comentarios

1 Comentario

  1. Tamara

    Nos gustaría tener algún ocio nocturno para la juventud del Prat, antiguamente lo teníamos y era una maravilla poder salir a bailar un rato con tus amigos y ir todos juntos andando sin tener que cojer coche y mucho menos tener miedo de salir fuera del Prat!

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×