Presentat el cartell de la Fira Avícola 2022
Publicado el 9 de noviembre de 2022

La imatge gràfica de la Fira Avícola d’enguany combina imatges emblemàtiques del Prat

Quan falta menys d’un mes per a la Fira Avícola, que enguany s’ha avançat i tindrà lloc del 2 al 4 de desembre a la Granja de la Ricarda, avui s’ha donat a conèixer la imatge gràfica de l’edició d’enguany, obra de l’il·lustrador Oriol Vidal.

Al Centre d’Art Torre Muntadas, s’ha produït un dels moments més esperats de les setmanes prèvies a la gran festa d’hivern de la ciutat: el descobriment dels cartells tant de la Fira Avícola com de les dues mostres que tindran lloc simultàniament a la Granja de la Ricarda el primer cap de setmana de desembre: l’Espai Gastronòmic i la Mostra d’Entitats. Els encarregats de descobrir els cartells han estat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, juntament amb el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Juan Carlos Moreno Roig, i la regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica, Esther García.

El seu autor és l’il·lustrador pratenc Oriol Vidal, que ha descrit així l’essència de la imatge gràfica de la Fira Avícola, l’Espai Gastronòmic i la Mostra d’Entitats: “fusiona el pollastre Pota Blava, que n’és l’element principal, i l’integra amb d’altres figures i edificis característics del Prat com la Torre de l’Aigua, l’Ajuntament, la torre de l’aeroport…”. Per integrar aquests elements, la cresta del pollastre Pota Blava es transforma en un “skyline”, on es distingeixen il·lustracions que al·ludeixen als elements propis de la ciutat, entre ells també la Carxofa Prat, l’altre producte emblemàtic de la gastronomia local, l’edifici del Semàfor dels espais naturals protegits del Delta o l’església. També s’hi poden observar elements aeroportuaris o vinculats a l’activitat de les entitats  ciutadanes, esportives i de cultura popular, com els gegants, els diables, els correfocs, etc.

Els tres cartells segueixen una mateixa línia gràfica i presenten petites variacions per ajustar cada imatge concreta a la fira o mostra a què fa referència. “L’element distintiu de cada cartell és el skyline-cresta, amb elements adaptats al caràcter de cada mostra”- explica Vidal. Al cartell general de la Fira, a la cresta del pollastre, hi predominen les referències als elements del paisatge urbà pratenc. Al cartell de l’Espai Gastronòmic, l’element central de la cresta és la Carxofa Prat, mentre que al de la Mostra d’Entitats tenen major presència les al·lusions al teixit social i cultural i a la cultura popular de la ciutat. Tot ells s’han elaborat a partir de tècniques de disseny gràfic digital, utilitzant colors texturals intensos.

Durant la presentació d’avui, l’alcalde, Lluís Mijoler, ha destacat que la Fira Avícola, “més enllà del valor cultural i gastronòmic, està lligada a la identitat pratenca” i que la seva celebració té “repercussió local” en diversos àmbits de la ciutat. En aquest sentit, ha exposat que, en el disseny de la cartelleria de la Fira, la ciutat aposta pel talent local, com mostra el treball d’Oriol Vidal per al disseny de la imatge gràfica de la 49a edició de l’esdeveniment.

L’il·lustrador va acceptar el repte d’elaborar la imatge gràfica de la Fira Avícola pels seus forts vincles amb la ciutat, on hi va viure durant molts anys. “Em sento més pratenc que una altra cosa” Es va formar a l’Escola D’Arts Visuals del Prat i a partir d’aquí va iniciar la seva carrera professional en l’àmbit de la il·lustració o les sèries d’animació.  A més, l’estiu de 2021, va participar  a l’exposició col·lectiva d’artistes a la carretera de la platja del municipi en defensa del Delta del Llobregat i en contra l’ampliació de l’aeroport, organitzada per l’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica. Per a aquesta exposició, va crear la il·lustració Salvem el delta.

Oriol Vidal compta amb una llarga experiència al món de les sèries d’animació en diverses productores i al món editorial, com a il·lustrador de publicacions d’àmbit internacional. Entre els seus clients, hi figuren editorials com Scholastic, Harper Collins, MacMillan, Simon o Schuster. També ha treballat per diverses produccions d’animació per a la televisió, que inclouen projectes realitzats per companyies com BoulderMedia, Flying Bark, Aardman o Disney.

49a Fira Avícola

La presentació de la imatge gràfica de la Fira Avícola 2022 s’ha celebrat en un moment en què la ciutat ja ultima els preparatius per a l’edició d’enguany, que s’ha avançat respecte a anys anteriors i tindrà lloc el 2,3 i 4 de desembre.

Se celebrarà novament a la Granja de la Ricarda, amb un ampli espai de prop de 19.000 m2 per a expositors de tota mena. A la fira, es podrà descobrir com es cria el Pollastre Pota blava, de manera tradicional, a l’aire lliure i amb una alimentació natural, i les característiques que li aporten propietats culinàries úniques i un sabor i intens.

Al recinte firal, s’hi trobaran des de tradicionals productes agrícoles fins a restauradors i comerciants. A l’Espai Gastronòmic, també es podran  degustar platets de Pota Blava, Carxofa Prat i d’altres productes característics de la ciutat.

A més, s’hi podrà gaudir d’activitats infantils i familiars o descobrir a què es dedica el teixit associatiu local a la Mostra d’Entitats, que enguany arriba a la seva 20edició.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×