Reconeixement a l’alcalde afusellat per la dictadura franquista
Publicado el 14 de septiembre de 2022

Demà en Lluís Mijoler farà la descoberta de la llamborda dedicada a Lluís Serra i Giribert, alcalde afusellat per la Dictadura Franquista.

L’Ajuntament del Prat, en col·laboració amb Taula de Memòria Històrica de la ciutat, han promogut la instal·lació d’una llamborda en memòria de Lluís Serra i Giribert (1903-1939), alcalde de la ciutat durant la II República que va ser afusellat per la Dictadura franquista.  L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, descobrirà la llamborda en la seva memòria el proper dijous, 15 de setembre, a les 19 h a la Plaça de la Vila del Prat.

Aquesta llamborda segueix el model de les denominades pedres Stolpersteine (en alemany, pedra amb què s’ensopega), fruit d’un projecte artístic i de memòria històrica impulsat a Alemanya des dels anys 90 del segle XX per recordar les víctimes del règim nazi. Seguint aquest model, posteriorment les pedres Stolpersteine s’han estès per diferents racons d’Europa per recordar persones assassinades o represaliades per règims feixistes i dictatorials.

La instal·lació de la Stolperstein en memòria de Lluís Serra i Giribert és una de les accions impulsades al Prat en memòria de les persones assassinades i represaliades per la Dictadura franquista, en desplegament de la Declaració institucional pel 90è aniversari de la II República aprova al ple municipal l’abril de 2021. Fins al moment, ja s’han desenvolupat d’altres accions com posar el nom de Lluís Serra i Giribert a un carrer de la ciutat o la instal·lació al Saló de Plens de l’Ajuntament de plaques tant en memòria d’aquest alcalde pratenc com d’altres regidors de la ciutat durant la II República que van ser afusellats per la Dictadura franquista (entre ells, Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat). Així mateix, entre abril i novembre de 2021, es va poder visitar al Cèntric Espai Cultural l’exposició El Prat 1939. La repressió franquista.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×