Renfe ha aconseguit 90 autocars per poder donar un servei complementari
Publicado el 8 de mayo de 2023

Aquests serveis complementaris de busos llançadora amb Barcelona de Castelledefels, Gavà i Sant Vicenç de Calders oferiran 35.000 places setmanals.

Malgrat les dificultats en la disponibilitat de vehicles i personal de conducció, Renfe ha aconseguit 90 autocars per establir serveis complementaris de busos llançadora a Gavà, Castelldefels i Sant Vicenç de Calders.

En hores punta del matí de dilluns a divendres, els viatgers compten amb aquesta alternativa per fer els seus desplaçaments des d’aquestes estacions cap a Barcelona i en sentit contrari en hora punta de la tarda.

En total, els serveis complementaris d’autobusos programats per Renfe oferiran al voltant de 35.000 places setmanals. A aquests serveis llançadora són vàlids els títols de transport de Rodalies, per la qual cosa els viatgers no hauran de pagar res més per utilitzar aquesta alternativa de desplaçament.

La posada en servei d’aquests busos llançadora s’ha decidit tenint en compte les capçaleres de servei de la línia R2 sud ,que a Sant Vicenç de Calders han de finalitzar alguns trens per les restriccions de capacitat i que a Gavà es va produir la incidència. Cal recordar que al tram Sant Vicenç de Calders – Cubelles els viatgers de l’R2 sud disposen del número de freqüències habituals, dos trens per hora i sentit.

Nous horaris a línia R2 sud des de dissabte

A partir d’aquest dissabte, s’han implementat nous horaris en els serveis de rodalia de la línia R2 sud afectats per la incidència ocorreguda a Gavà el passat 1 de maig a la nit. Els viatgers poden consultar els horaris a través del web rodaliesdecatalunya.cat, app de Rodalies, així com a els canals habituals de comunicació de Rodalies de Catalunya.

Aquesta reprogramació ha estat una tasca que els equips operatius han dut a terme amb l’objectiu de minimitzar, tenint en compte les limitacions de capacitat, l’afectació als viatgers de la línia R2 sud

Els nous horaris permeten oferir un servei amb informació real de temps de pas, així com un temps de viatge assimilat a les circumstàncies que comporta la gestió de la circulació amb un Bloqueig Telefònic Nominal entre Castelldefels i El Prat. El nou horari incorpora un increment del temps de viatge d’ uns 13 minuts.

Tècnicament s’ha treballat per donar una oferta real i així optimitzar la capacitat de la infraestructura en aquest trajecte.

Planificació serveis Regionals

Per la seva banda, es continua treballant de forma conjunta amb Adif i el titular del servei en l’adaptació dels nous horaris per a serveis Regionals del sud. La complexitat d’aquestes tasques fan que aquest canvi es dugui a terme durant la propera setmana.

Els serveis Regionals del sud ofereixen un tren per hora i sentit amb parada a totes les estacions entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona (excepte al Garraf, Platja de Castelldefels, Viladecans, El Prat i Bellvitge). Les restriccions de capacitat obliguen a finalitzar alguns trens a Sant Vicenç de Calders 


D’altra banda, i per tal de mantenir la freqüència a l’R2 nord, els trens Regionals de l’R11 (Portbou-Girona-Barcelona) prestaran el servei habitual, i efectuaran parada a les estacions compreses entre Granollers Centre i Barcelona.

En relació als tres trens Intercity per sentit que circulen al tram afectat per la incidència, es realitzarà transbordament per carretera entre L’Hospitalet de l’Infant i Barcelona Sants.

De forma genèrica, aquest tram disposa d’una capacitat per a la circulació de tres trens per hora i sentit. Dos de l’R2 sud i un tren Regional del corredor Sud.

Informació als viatgers

Des del dilluns a la nit, els equips han tingut com a objectiu únic garantir la mobilitat dels viatgers de Rodalies. (Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×