Renfe implementa un nou horari per als serveis de rodalies de la línia R2 sud
Publicado el 5 de mayo de 2023

Renfe assegura que es reconfigura el servei per garantir la fiabilitat de l’oferta.

A partir d’aquest dissabte, s’implementen nous horaris en els serveis de rodalia de la línia R2 sud afectats per la incidència ocorreguda a Gavà el passat 1 de maig a la nit. Els viatgers podran consultar els horaris a través del web rodaliesdecatalunya.cat, app de Rodalies, així com a els canals habituals de comunicació de Rodalies de Catalunya.

Aquesta reprogramació ha estat una tasca que els equips operatius han dut a terme amb l’objectiu de minimitzar, tenint en compte les limitacions de capacitat, l’afectació als viatgers de la línia R2 sud

Els nous horaris permeten oferir un servei amb informació real de temps de pas, així com un temps de viatge assimilat a les circumstàncies que comporta la gestió de la circulació amb un Bloqueig Telefònic Nominal entre Castelldefels i El Prat. El nou horari incorpora un increment del temps de viatge d’ uns 13 minuts.

Tècnicament s’ha treballat per donar una oferta real i així optimitzar la capacitat de la infraestructura en aquest trajecte.

Servei complementari d’autobusos

Aquesta oferta s’afegeix el servei complementari d’autobusos que Renfe ja ha establert durant les hores punta del matí entre Castelldefels i Barcelona (de 06.30 a 09.00); i a les de la tarda des de Barcelona i fins a Gavà i Castelldefels (de 17.00 a 19.00), amb una freqüència de 30 minuts en ambdós casos. A més des de dilluns s’incorporarà aquest servei complementari a la relació Gavà – Barcelona al matí (de 06.30 a 09.00)

En total, els serveis complementaris d’autobusos programats per Renfe oferiran al voltant de 30.000 places setmanals. A aquests serveis llançadora són vàlids els títols de transport de Rodalies, per la qual cosa els viatgers no hauran de pagar res més per utilitzar aquesta alternativa de desplaçament.

D’altra banda, els equips de Rodalies continuen treballant en ampliar aquests serveis substitutoris. Per això, està contactant amb empreses del sector que puguin disposar de vehicles i conductors, tenint en compte el volum tant important que és necessari per poder establir una alternativa real, encara que complementària, al servei en tren.

Planificació serveis Regionals

Per la seva banda, es segueix treballant de forma conjunta amb Adif i el titular del servei en l’adaptació dels nous horaris per a serveis Regionals del sud. La complexitat d’aquestes tasques fan que aquest canvi es dugui a terme durant la propera setmana.

Els serveis Regionals del sud ofereixen un tren per hora i sentit amb parada a totes les estacions entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona (excepte al Garraf, Platja de Castelldefels, Viladecans, El Prat i Bellvitge). Les restriccions de capacitat obliguen a finalitzar trens a Sant Vicenç de Calders on els viatgers continuen amb els serveis de l’R2 sud.


D’altra banda, i per tal de mantenir la freqüència a l’R2 nord, els trens Regionals de l’R11 (Portbou-Girona-Barcelona) prestaran el servei habitual, i efectuaran parada a les estacions compreses entre Granollers Centre i Barcelona.

En relació als tres trens Intercity per sentit que circulen al tram afectat per la incidència, es realitzarà transbordament per carretera entre L’Hospitalet de l’Infant i Barcelona Sants.

De forma genèrica, aquest tram disposa d’una capacitat per a la circulació de tres trens per hora i sentit. Dos de l’R2 sud i un tren Regional del corredor Sud.

Informació als viatgers

Des del dilluns a la nit, els equips han tingut com a objectiu únic garantir la mobilitat dels viatgers de Rodalies.

En aquest context, s’han reforçat els equips d’informació i operatius en estacions i s’ha facilitat informació als viatgers a través de tots els canals de comunicació i atenció al client.(Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×