Teràpia cel·lular capdavantera per lluitar contra les infeccions en pacients trasplantats
Publicado el 21 de septiembre de 2023

L’Hospital de Bellvitge i el Banc de Sang impulsen aquesta teràpia cel·lular capdavantera.

Entre les possibles complicacions que pot patir una persona trasplantada de qualsevol òrgan, hi ha la que es produeix per infeccions virals que apareix aprofitant que el cos no té les defenses necessàries per lluitar-hi. Tractar aquests casos ha estat l’objectiu de la teràpia cel·lular impulsada per la Secció de Trasplantament Renal del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i el Servei de Teràpia Cel·lular i Avançada (STCA) del Banc de Sang i Teixits (BST).

Tots dos equips han col·laborat per aplicar amb èxit una novedosa teràpia cel·lular antiviral, el ViroTCell, que és de les poques vegades que s’ha aplicat a Catalunya amb èxit en una pacient trasplantada renal amb un citomegalovirus (CMV) refractari, és a dir, que no responia al tractament habitual. Es tracta d’una infecció viral complicada i de molt risc després d’un trasplantament de ronyó.

“L’experiència ha estat molt satisfactòria, i ara la pacient ja duu un mes sense tractament antiviral”, explica el Dr. Alexandre Favà, especialista de Trasplantament Renal de l’Hospital de Bellvitge de l’equip que ha impulsat la teràpia.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×