Torna el quinto tapa pollastre Prat
Publicado el 8 de octubre de 2023


El nou curs gastronòmic al Prat de Llobregat arrenca amb el QuintoTapa Pota Blava de l’11 al 29 d’octubre.

Una nova edició, i ja en són setze! El pollastre Pota Blava tornarà a ser el protagonista gastronòmic de la tardor i el QuintoTapa serà la seva entrada per la porta gran. Serà l’ingredient protagonista de la restauració del Prat de l’11 al 29 d’octubre, amb una nova edició del consolidat esdeveniment. Aquesta au recorrerà, en forma de tapa, els 24 bars i restaurants participants del Prat de Llobregat, donant rellevància a un producte de primera del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els restauradors i restauradores han creat un bon grapat d’atractives propostes gastronòmiques per a l’edició del 2023.
L’objectiu del #QuintoTapa2023 és dinamitzar la restauració, un sector econòmic clau de la ciutat i de la comarca, amb el producte estrella de les cuines de la ciutat, el pollastre Pota Blava, al qual s’afegeixen les verdures de temporada del nostre territori, que ens apropen a una alimentació més saludable i sostenible. La tapa Pota Blava tindrà un cost de 4 € i la tapa de la casa, de 3,5 €, i ambdues opcions inclouen la beguda Quinto Magna.

ROSA M. CANO I MIGUEL OLIVARES, 

PADRINS DEL QUINTOTAPASerà una edició especial, en què reivindicarem la nostra restauració. Al Prat estem orgullosos del nostre patrimoni cultural i social, i l’hostaleria forma part del relat. La millor manera de celebrar-ho és fer-ho amb dos referents de la restauració local: la Rosa M. Cano i en Miguel Olivares del restaurant La Castellana. Fa uns mesos es van jubilar i van decidir posar un punt final a un projecte que ha marcat la gastronomia del Prat. Cinquanta-quatre anys apostant per la qualitat i essent un referent que restauradores i restauradors de la nostra ciutat s’han emmirallat. Sense ells i la seva empenta, conjuntament amb l’aposta institucional, no gaudiríem d’un QuintoTapa o unes Jornades Gastronòmiques.

UNA RUTA EN BICI I UNA RUTA DE CÒCTELS, 

NOVETATS DE L’EDICIÓ DE 2023 Aquest any, torna el Tapaport en paper, per escollir les millors tapes de la ruta gastronòmica i el millor cambrer o cambrera. S’hi afegiran dues novetats. Per un costat, amb l’objectiu d’incentivar el turisme de proximitat i la mobilitat sostenible, conjuntament amb el projecte Bromptolona, s’organitzaran dues rutes en bici –el 22 i 29 d’octubre–, per conèixer la ciutat i els seus voltants. En aquesta activitat es descobriran els extensos camps agrícoles del Parc Agrari i els espais naturals a la vora del riu Llobregat i, en acabat, es gaudirà d’un tast de les propostes gastronòmiques del QuintoTapa. Per un altre costat, s’impulsarà una ruta de “Còctels Pota Blava”, per donar impuls també a un oci nocturn responsable i de qualitat.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×