Balanç oficial de la darrera operació policial contra el tràfic de drogues. Les imatges de l’actuació.
Publicado el 12 de marzo de 2024

Els Mossos d’Esquadra detenen 12 persones i desarticulen un grup criminal dedicat a la producció i venta de marihuana amb el seu epicentre al Prat de Llobregat.

Avui a la prefectura de Mossos de Sant Feliu , ha tingut lloc una roda de premsa amb les declaracions del sotsinspector Oscar Duran, cap de la UTI de la DIC RPMS, en relació a la desarticulació d’un grup criminal dedicat a la producció i venta de marihuana amb el seu epicentre al Prat de Llobregat.

El responsable policial ha donat el detall de l’actuació que es el següent:

L’Equip Conjunt d’Investigació compost per la Unitat d’Investigació de El Prat de Llobregat i la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, ha desmantellat una organització criminal que es dedicava a la producció i venta de marihuana. La investigació va comptar amb la col·laboració de la Policia Local del Prat.

La investigació es va iniciar quan els agents van realitzar l’entrada i escorcoll sota manament judicial d’un domicili de El Prat de Llobregat el dia 02 de març de l’any 2023, davant d’un seguit d’indicis que apuntaven a l’existència d’una plantació de marihuana.

En el domicili, en el qual vivien un home i una dona i els seus quatre fills menors d’edat, van localitzar 103 plantes de marihuana i tot el material propi d’una plantació d’interior, com extractors, aire condicionat, filtres, llums i temporitzadors. A més, també van intervenir 170 grams de marihuana preparada pel seu consum, una bàscula, una arma de foc curta i un telèfon mòbil.

De l’anàlisi dels indicis intervinguts, els agents van constatar que l’home formava part d’una estructura criminal operativa a El Prat de Llobregat dedicada al tràfic de drogues. També van detectar altres delictes de tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric.

Arran d’aquests indicis es van acordar altres mesures judicials per conèixer l’organització, l’abast, la composició i l’activitat d’aquesta estructura criminal amb l’objectiu de determinar la responsabilitat penal dels seus membres i finalitzar la seva activitat.

Durant els mesos que va durar la investigació es van identificar vuit integrants actius de la organització i diversos col·laboradors que facilitaven puntualment l’activitat criminal, així com també altres domicilis en els quals es desenvolupava la producció de la marihuana.

Els agents van iniciar el dispositiu d’explotació de la investigació el dia 29 de febrer d’enguany, i van realitzar 10 entrades i registres simultanis als domicilis situats a El Prat de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i Tarragona. En aquest dispositiu hi van participar els agents de l’Equip Conjunt d’Investigació i de les unitats d’ordre públic ARRO i BRIMO, juntament amb la Policia Local del Prat de Llobregat i tècnics de l’Ajuntament de la mateixa població.

A més, 19 tècnics d’Edistribución Redes Digitales van col·laborar a l’hora de comprovar les connexions a la xarxa elèctrica en 9 inspeccions a domicilis i locals. D’aquestes 9, en 8 es van detectar connexions fraudulentes que van comportar 0’57GWh d’energia defraudada, que equival al consum d’una població de 162 habitatges, tenint en compte un consum anuals de 3.500Kwh/habitatge, que ascendeix a una quantitat de 198.430 euros.

Com a resultat del dispositiu, els agents van detenir 12 persones amb edats compreses entre els 20 i els 52 anys i van localitzar 6 plantacions en les quals es van intervenir 860 plantes de marihuana, 7.802 grams de cabdells de marihuana, 9.150 grams de cocaïna i 18.460 euros en efectiu. El valor total de la droga al mercat il·lícit ascendeix a més de 500.000 euros.

Crida l’atenció com els investigats s’havien fet amb el control de les golfes d’un edifici i del soterrani d’un altre, als quals havien accedit forçant el sostre i la paret respectivament, per a instal·lar plantacions indoor de marihuana.

Els investigadors també van localitzar un taller artesanal d’armes de foc en el qual es van intervenir dues armes de foc casolanes, així com peces d’altres armes i munició.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×