Contents de viure al Prat
Publicado el 8 de enero de 2024

Prop dels 93 % dels pratencs es declaren bastant o molt satisfets de viure a la ciutat.

El 92,6 % dels pratencs i pratenques manifesten sentir-se bastant o molt satisfets de viure a la ciutat. Així ho recull l’onada del Baròmetre d’Opinió Pública municipal que s’acaba de publicar, i que recull també un increment de les persones que creuen que la ciutat ha millorat en els darrers tres anys: aquest percentatge ha passat del 47,8% de la darrera onada al 55,2% actual. El baròmetre semestral es desplega en el marc de la política de govern obert municipal. Com a cada onada, també aquesta inclou, a més del qüestionari habitual, una part monogràfica, que s’ha centrat en analitzar la situació de l’habitatge al Prat i en el coneixement ciutadà de l’empresa municipal Prat Espais. Els resultats del baròmetre, com sempre, es poden consultar amb tot el detall al web municipal.

Les dones, les persones majors de 60 anys i les que viuen al districte 2 són les que estan més satisfetes de viure a la ciutat, i s’observa una tendència segons la qual les persones que porten més temps residint al Prat són les que tenen una major satisfacció. Les dades de l’informe, recollides entre el 31 d’octubre i el 14 de novembre passats, mostren que el 55 % de la població creu que la ciutat ha millorat en els darrers tres anys, enfront d’un 15 % que creu que ha empitjorat. A més, es dispara el percentatge de persones que creuen que millorarà en el futur: així ho creu el 60%, per davant del 48,3% que ho creia en la darrera onada o del 45,8% que així ho manifestava en la primera edició, el maig del 2021.

La tranquil·litat, la disponibilitat de parcs i zones verdes, la bona comunicació amb transport públic, l’orografia plana i la proximitat amb Barcelona són els punts forts principals de la ciutat, segons la mostra. Mentre que els inconvenients més citats són el vandalisme, la poca disponibilitat d’aparcaments, l’elevat preu de l’habitatge i l’oferta d’oci i cultura insuficient.(Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×