Dispositiu especial davant l’onada de fred.
Publicado el 21 de enero de 2023

L’ajuntament posa en marxa un dispositiu per atendre a les persones sense llar,que puguin estar exposades a la onada de fred.

Des de fa 48 hores (abans de l’onada de fred ja es va activar el dispositiu arran de les ventades d’aquesta setmana) els serveis d’acció social han activat l’operació per mal temps i han alertat tant la policia local com la Creu Roja local, amb qui treballen coordinadament.

Des de llavors, equips municipals i de la Creu Roja han contactat amb les persones sense llar del municipi per alertar-los de la situació d’alerta (tant per les ventades de fa uns dies com pel fred que patim actualment), donar-los recomanacions de seguretat, identificar necessitats i oferir-los allotjament, si ho necessiten.

Els recursos d’acollida per persones sense llar en un espai d’emergència que s’han habilitat a Barcelona ciutat mentre duri l’onada de fred i estan a disposició també de la gent sense llar del Prat, gràcies al conveni entre els municipis de l’àrea metropolitana i Barcelona. Si els equips d’acció social identifiquen a la nostra ciutat algú que els necessita i els vol, poden derivar aquesta persona a aquest espai.

En aquest sentit, l’ajuntament ha activat els protocols seguint indicacions del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, que gestiona aquests allotjaments amb els municipis que tenen conveni, com el Prat, i ha traslladat instruccions a la xarxa de proximitat del Prat on participen tots els agents involucrats en atenció carrer.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×