El conseller de Salut i l’alcalde del Prat avancen en la millora de l’atenció primària al Prat
Publicado el 4 de enero de 2023

Lluís Mijoler i Manel Balcells i Díaz es comprometen a signar en els propers mesos un protocol per actualitzar els equipaments per a l’atenció primària a la ciutat.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells i Díaz, han avançat aquest dimarts en la millora de l’atenció primària al Prat. En una trobada mantinguda a la seu del Departament de Salut, l’alcalde i el conseller han abordat la millora dels equipaments de la Generalitat destinats als serveis d’atenció primària a la ciutat i s’han compromès a signar, en els propers mesos, un protocol que permeti avançar cap a un nou CAP. Ha acompanyat l’alcalde a la reunió la tinent d’alcaldia de Benestar i Salut, Débora Garcia.

Tot plegat dins d’un “Pacte de Ciutat per la Salut”, que té com a objectiu la promoció de la salut pública de la ciutat amb cinc grans blocs: l’impuls de la salut comunitària, la integració de l’atenció sociosanitària, la millora dels serveis d’atenció primària i especialitzada, la millora de l’atenció en salut mental i la planificació territorial dels equipaments sanitaris.

El nou equipament sanitari permetria reordenar tots els serveis sanitaris de la ciutat i substituirà l’actual CAP Disset de Setembre per donar resposta al creixement poblacional previst pels pròxims anys. El nou centre comptaria amb equips professionals d’atenció primària, un servei d’urgències d’atenció primària, unitats d’atenció d’assistència a la salut sexual i reproductiva i especialistes en salut mental.

Pel que fa a la ubicació del nou CAP, està previst que s’ubiqui a Cal Gana, un espai reservat segons el planejament urbanístic a equipaments. Mentre aquests no es desenvolupen, l’espai es destina a aparcaments provisionals. En tot cas, en el moment que calgui desenvolupar-hi un nou CAP, es trobaran alternatives per als vehicles.

Trobades per fer seguiment amb la Generalitat de l’estat de l’atenció sanitària a la ciutat

Aquesta reunió d’alt nivell s’emmarca en la ronda de trobades que l’alcalde Mijoler ha mantingut amb els i les responsables de la sanitat pública a la ciutat a diversos nivells. Ara fa un any el batlle pratenc es va reunir amb les directores dels tres CAP al municipi. L’abril passat es va trobar amb la secretària d’atenció primària de la Generalitat.

En aquestes trobades, el batlle pratenc ha analitzat amb els responsables del departament les principals necessitats en matèria d’atenció primària de la ciutat. Així mateix, també ha proposat un pacte de salut al Prat per avançar amb la Generalitat en la coordinació, planificació i millora d’aquesta atenció primària.(Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×