El govern inclou a Sant Cosme al projecte barris amb futur
Publicado el 8 de mayo de 2024

El programa Barris amb futur crea un equip professional per desenvolupar i avaluar els plans d’intervenció sociourbana.

El Govern ha aprovat crear el programa temporal per executar el projecte Barris amb futur, que s’implementarà en 20 municipis catalans. Amb aquest acord, es contractarà un equip de quatre professionals encarregats de desenvolupar i avaluar aquesta vintena de plans pilot d’intervenció sociourbana.

El projecte pilot Barris amb futur vol treballar noves metodologies d’intervenció de les polítiques socials i urbanes, amb el repte d’assolir una Catalunya socialment cohesionada. Posa el focus tant en la intervenció de l’administració pública com en la capacitat d’organització comunitària.

Parteix de la base que, en les àrees d’atenció especial, si la població que hi viu millora les seves condicions de vida i pot prosperar serà més fàcil que hi mantingui la residència. És a dir, que la mobilitat social no passarà per l’èxode del barri, de manera que el territori en qüestió podrà millorar globalment el seu posicionament en termes de benestar col·lectiu.

A la nostra ciutat el barri de Sant Cosme ha estat escollit per a participar a aquest projecte.

Els barris s’han escollit d’acord amb criteris quantitatius (indicadors com ara població migrant amb renda baixa-mitjana, població amb estudis baixos, joves sense estudis, població ocupada, renda mitjana per persona i treball de baixa qualificació) i criteris qualitatius basats en la capacitat de resposta del territori tant des de l’àmbit institucional com des de l’acció comunitària. Un altre dels arguments és demostrar que la intervenció comunitària proactiva permet trencar el cercle d’exclusió.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×