El ministre Garzón assenyala el Prat com a “exemple” en polítiques de sostenibilitat
Publicado el 1 de septiembre de 2022

El Ministre de Consum va visitar ahir la nostra ciutat.

El ministre de Consum del govern espanyol, Alberto Garzón, ha visitat aquest dimecres el Prat de Llobregat per conèixer de primera mà algunes de les polítiques públiques per impulsar la sostenibilitat en matèries com els subministraments bàsics o l’alimentació que promou la ciutat i també per visitar l’exposició Menja, Actua, Impacta, que es pot veure a la seu de la Fundació Catalana de l’Esplai. “El Prat és un exemple de polítiques públiques orientades a un model de ciutat, de societat i de producció i consum que cerca la sostenibilitat”, ha destacat Garzón durant la visita.

“La presència aquí significa poder extreure moltes referències i experiències per poder-les dur a terme en altres parts del país”, ha indicat el ministre Garzón després de reunir-se amb l’alcalde del Prat a la Casa de la Vila.

“Aquest estiu ens recorda que el canvi climàtic ja està aquí i que els seus efectes s’estan observant en onades de calor, pèrdua de biodiversitat…”, ha recordat Garzón, tot advertint que “cal actuar amb major contundència en la transició energètica” i repensar models de transport, de subministrament energètic, i també el mode en què ens alimentem. En aquest sentit, Garzón ha valorat que l’exposició Menja, Actua, Impacta, permet “que la ciutadania compti amb eines per comprendre com la forma en què ens alimentem afecta la forma com vivim al nostre planeta” i promou una transició cap a dietes més sostenibles que són també més saludables.

“Volem ser referents en molts assumptes que tenen a veure amb l’alimentació sostenible, de canvi climàtic, i en un context en què hem de plantejar nous models”, ha valorat per la seva banda l’alcalde Mijoler, tot recordant la política de transició energètica en marxa a la ciutat o també la promoció de l’alimentació sostenible en espais com el Parc Agrari. “Volem ser referents i la presència del ministre ens anima a continuar sent referents i impulsar polítiques com la de la transició energètica”, ha conclòs.

Salari mínim interprofessional

El ministre Garzón ha aprofitat també la seva visita al Prat per donar suport a la proposta de pujada considerable del salari mínim interprofessional en un context d’inflació disparada.

Mentre aquesta se situa entorn del 10%, l’augment dels salaris es limita al 2%. “Estem parlant d’una pèrdua de poder adquisitiu de les famílies treballadores i l’única forma d’evitar això és apujar els salaris”, ha advertit Garzón, que en aquest sentit ha considerat que “la proposta que ha fet la vicepresidenta Yolanda Díaz és fonamental. És el moment de protegir els salaris, d’apujar el salari mínim”, ha afegit, i en aquest sentit ha instat “a què el diàleg social conclogui amb una pujada molt important del salari mínim”. (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×