El ple de l’Ajuntament elegeix a Lluís Mijoler com a alcalde del Prat
Publicado el 18 de junio de 2023

El van votar El Prat en Comú-Podem, la resta de grupos van presentar i votar al seus respectius caps de lista.

Dissabte es va constituir el XII Ajuntament democràtic del Prat de Llobregat en una sessió plenària oberta a la ciutadania que ha tingut lloc al Teatre L’Artesà. Durant l’acte, s’ha escollit Lluís Mijoler com alcalde i se li fa ha fet entrega de la vara de comandament de la ciutat. Així mateix, han pres possessió del càrrec els 25 regidors i regidores que van ser escollits en les eleccions del passat 28 de maig. Quatre nous grups municipals, el del PP, Jóvenes y Pensionistas Decidimos (JPD) ,el de Vox i el de Junts Pel Prat, se sumaran als 3 que resten de la passada legislatura en la composició de la Corporació per al període 2023 – 2027.

La sessió plenària s’ha iniciat a les 12 hores amb la benvinguda de la secretària municipal. Tot seguit, s’ha constituït la mesa d’edat, amb el regidor més gran, Jorge Monteagudo, de JPD, i el més jove, Alejandro Cruz, de Vox. A partir d’aquest moment, la resta de regidors i regidores electes han anat pujant a l’escenari per jurar o prometre el càrrec i, posteriorment, ocupar el seient que els corresponia.

La majoria de regidors ha promés el càrrec. Els independentistes han afegit a la fórmula «per imperatiu legal», i alguna altra frase. Han promés els regidors del PP, els de Vox i Mario Cifuentes de Jóvenes y pensionistas decidimos.

Un cop el president de la mesa d’edat, Jorge Monteagudo, ha declarat constituïda la Corporació, els regidors i regidores han procedit a l’elecció del nou l’alcalde, dipositant el seu vot en una urna per optar per alguna de les 6 candidatures presentades Juan Pedro Pérez, del PSC, ha estat l’únic que ha descartat postular-se com a alcalde. Després de l’escrutini, la mesa ha anunciat que Lluís Mijoler, el candidat de El Prat en Comú Podem i alcalde en funcions fins avui, ha obtingut 15 vots i l’ha proclamat novament batlle de la ciutat.

Posteriorment, s’ha fet entrega de la vara de comandament de la ciutat al nou alcalde. Lluís Mijoler ha donat després la paraula als portaveus dels diferents grups municipals en ordre invers al nombre de vots obtinguts: Gerard Valverde, per Junts pel Prat; Rafael Millán, per Vox; Jorge Monteagudo, per Jóvenes y Pensionistas Decidimos; Miguel Ángel Ochoa, pel Partit Popular; Jordi Ibern, per Esquerra Republicana de Catalunya; Juan Pedro Pérez, pel Partit dels Socialistes de Catalunya; i Alba Bou, per El Prat en Comú.

En acabat, Lluís Mijoler ha fet el seu primer discurs com a alcalde de la legislatura 2023 – 2023, en què ha destacat alguns dels reptes de la ciutat, com l’urbanístic, el de la sostenibilitat o el de la cultura i l’educació. Així mateix, ha posat l’accent en la diversitat del nou plenari, que ha assegurat que considera una oportunitat per encarar aquests reptes amb més garanties, i ha animat la resta de regidors i regidores a posar aquesta diversitat al servei del debat constructiu, seré i rigorós. Mijoler ha tancat el discurs assenyalant que el model de ciutat fa el Prat especial i ha reclamat que, entre tots i totes, es cuidi d’aquest model.(Nota de premsa+ redacció).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×