Gerard Valverde demana que l’Ajuntament subvencioni fins el 100% de reforma d’habitatges per lloguer social
Publicado el 7 de octubre de 2022

L’alcaldable de Junts pel Prat, Gerard Valverde demana la creació d’una línia d’ajudes municipals a la reforma d’habitatges per a posar-los a lloguer social de fins el 100%.

La manca d’habitatge de lloguer social i assequible és un problemàtica que afecta als veïns i veïnes del Prat i també de l’entorn metropolità. Per aquest motiu, des de Junts pel Prat, demanen mesures per mobilitzar l’habitatge disponible per posar-lo al mercat de lloguer de manera que aquest sigui social i assequible i així fer-lo accessible a més veïns i veïnes de la ciutat.
En aquest sentit, el candidat de Junts pel Prat a l’alcaldia del Prat, Gerard Valverde demana crear una línia d’ajuts municipal per a reformar habitatges, que en molts casos són vells i estan buits, que pugui arribar al 100% segons el cas, a canvi que el propietari el posi a la Borsa de Lloguer Social municipal.
Segons l’alcaldable juntaire, aquesta mesura no pretén en cap cas, substituir la línia d’ajudes a la rehabilitació d’habitatge existent i que concedeix el Consorci Metropolità d’Habitatge per adaptar les instal·lacions a les noves normatives o per millorar-ne l’aïllament a canvi que els propietaris que el posin a lloguer social, sinó ampliar-les.
Aquestes ajudes poden arribar fins al 35% del cost de les obres i fins a un import màxim de 10000 euros. La petició de la formació política el que demana és fer un pas més enllà i que l’Ajuntament les complementi amb una subvenció que pugui arribar fins el 100% del cost de la reforma en aquells casos que sigui pertinent amb el compromís que el propietari el posi a lloguer social amb contractes de durada de 7 anys i amb la garantia que l’Ajuntament n’assegurarà al propietari el cobrament de lloguer. L’import del lloguer variarà en funció de la quantitat de subvenció rebuda en cada cas.
Aquesta mesura permetrà passar del màxim dels 10000 euros actuals a quantitats entre 20000 i 25000 euros en determinats casos, seguint l’exemple del que fan a altres municipis, com ara Figueres. L’objectiu d’aquesta mesura és mobilitzar més habitatge de lloguer social i assequible.
Des de Junts pel Prat, manifesten la seva voluntat de seguir fent propostes per facilitar l’accés a l’habitatge als veïns i veïnes del Prat. (Nota de premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×