La direcció general de la policia ja te les claus de les noves instal.lacions dels mossos a l’Aeroport
Publicado el 3 de agosto de 2023

El Director General de la Policia, el Sr. Pere Ferrer, i la directora de l’ Aeroport del Prat, la Sra. Eva Valenzuela Martí,han signat l’acta d’entrega de cessió de la nau de més de 4.000 m2 que permetrà consolidar el desplegament de Mossos a l’aeroport

La Direcció General de la Policia i AENA han signat l’1 d’agost l’acta d’entrega de cessió del nou espai, que es convertirà en un dels equipaments més importants de l’àmbit metropolità. L’espai es troba ubicat en la zona del Parc de serveis aeronàutics (PSA), als exteriors de la Terminal 2, i permetrà crear les noves instal·lacions dels Mossos d’Esquadra a l’Aeroport del Prat. L’acord signat dona el tret de sortida perquè el cos de Mossos d’Esquadra pugui fer ús d’aquest nou espai, que actualment es troba en condicions parcials d’utilització i que requereix d’una rehabilitació interior per tal d’adequar-se a les necessitats del cos.

Es preveu que les obres de readaptació de l’espai s’iniciïn en les properes setmanes per poder acollir en els propers mesos l’Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària i l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud, amb una afectació directa sobre 250 efectius policials. A banda d’aquestes dues àrees policials, el nou edifici permetrà ubicar també altres serveis i especialitats del cos de Mossos d’Esquadra.

L’objectiu és dotar a una infraestructura estratègica de país com és l’aeroport dels recursos policials que requereix un equipament així, garantint la protecció i seguretat de les persones i els béns tant en l’activitat ordinària aeroportuària com davant de situacions extraordinàries, per riscos o emergències, en col·laboració amb altres institucions i organismes públics i privats.

Els Mossos d’Esquadra, des de 2006 a l’Aeroport de la capital catalana

L’Aeroport del Prat forma part de les infraestructures estratègiques, anomenades crítiques, en què el seu funcionament es considera indispensable en la provisió de serveis essencials de transport aeri. Des de 2006, el cos de Mossos d’Esquadra ha desenvolupat les funcions de policia integral en aquesta infraestructura de forma coordinada amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

L’adquisició d’aquest nou espai cedit per AENA és el fruit de llargues converses amb els responsables de les autoritats aeroportuàries amb l’objectiu que el cos de Mossos d’Esquadra disposi d’un espai al recinte aeroportuari amb millors condicions que les actuals i de caràcter permanent. Amb la signatura de l’1 d’agost del nou acord es pretén revertir la situació de temporalitat de les instal·lacions on actualment hi ha els efectius policials i dotar d’unes instal·lacions modernes i de més capacitat als serveis que hi presten servei.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×