La Junta Electoral dona la raó a Ciutadans El Prat
Publicado el 27 de abril de 2023

La Junta obliga a l’ajuntament a retirar publicacions i li exigeix “extremar la diligència dels òrgans, personal i organismes” per evitar seguir vulnerant la neutralitat institucional.

La Junta Electoral de Zona ha donat la raó a Ciutadans (CS) El Prat i admet que l’Ajuntament va incomplir la llei electoral en publicitar a les xarxes socials la inauguració d’un espai d’homenatge a les víctimes del franquisme i les informacions divulgades al web institucional i la televisió i radio municipals relatives a la visita de final d’obra d’un parc després que ja s’hagués publicat la convocatòria d’eleccions al Butlletí Oficial de l’Estat.

La Junta Electoral insta l’alcalde a “extremar la diligència dels òrgans, personal i organismes” de la corporació “per evitar vulnerar el principi de neutralitat que els poders públics estan obligats a respectar durant el procés electoral”. Així mateix, obliga a “dictar les instruccions oportunes a fi que durant el que resta de període electoral siguin retirades del web institucional i dels perfils institucionals de les xarxes socials de l’esmentada corporació les informacions/manifestacions” denunciades per CS. La Junta també obliga a retirar la bandera republicana penjada a la façana de l’ajuntament

L’alcaldable de CS a El Prat, Jordi López, va denunciar els fets el passat 17 d’abril lamentant que l’alcalde, sent coneixedor que el 4 d’abril el BOE havia publicat la convocatòria d’eleccions, “va publicitar en xarxes socials la inauguració d’un espai d’homenatge a les víctimes del franquisme, quan la llei de règim electoral prohibeix expressament qualsevol acte institucional propagandístic des de la convocatòria oficial d’eleccions, i  el 12 d’abril una visita d’obra”.

Per la seva part desde el departament de comunicació de l’ajuntament a pregunta de El Prat al dia han declarat.

«Respecte a la petició de Ciudadanos, val la pena destacar que la junta literalment diu que “no estima procedente la incoación de expediente sancionador”, és a dir, que desestima la pretensió del candidat a l’alcaldia perquè se sancionés l’Ajuntament del Prat. En tot cas, l’Ajuntament ha procedit a atendre totes les peticions de la junta, quan procedien.

Pel que fa a la petició de retirar la bandera republicana, no procedia, perquè es basava en el desconeixement de la junta del que ja li havíem explicat, que és que la bandera republicana ja havia estat retirada.»

La Junta desestima la petició de Ciutadans de retirar un anunci al Cinema Capri per falta de proves i en aquest sentit l’ajuntament assegura:

«I sobre l’anunci al Capri, C’s no és que ho vulgui denunciar sinó que ja ho va denunciar i la junta va declarar “no haver lugar a pronunciamiento” sobre aquesta qüestió. És a dir, va desatendre la pretensió de Jordi López de censurar aquesta campanya informativa, que res té d’electoralista ni posa de relleu cap assoliment del govern, sinó que es limita a difondre les aplicacions de seguretat ciutadana i manteniment i neteja. «

En aquest últim sentit el partit taronja afirma que senzillament no van aportar imatges de l’anunci municipal al cinema Capri perquè està prohibit gravar al cinema, però que als propers dies les aportaran i la junta també estimarà la seva petició.

Jordi López en declaracions a El Prat al dia ha assegurat que la Junta Electoral mai imposa sancions davant la primera denúncia, si no que ordena la retirada dels elements que conculquen la norma i que es davant de l’incompliment sistemàtic quan la junta adopta mesures sancionadores que poden arribar inclús a la inhabilitació com va succeir amb l’ex-president de Catalunya, Quin Torra.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×