L’Artesà portarà espectacles de renom
Publicado el 5 de octubre de 2022

Javier Cámara, Emma Vilarasau, Rocío Molina, Manuela Infante, Julio Manrique o Alfred García són alguns dels protagonistes d’aquesta temporada.

El Teatre L’Artesà obre una nova temporada. La nova programació de l’equipament municipal es presenta carregada d’espectacles lligats a la contemporaneïtat, en què l’entreteniment i les ganes de sentir-se viu conviden tota la ciutadania a gaudir en primera persona d’experiències úniques. Serà una nova temporada per tornar-nos a trobar a l’entorn la de l’escena més compromesa i de les arts en viu, amb música, teatre, dansa, circ…

L’inici de la temporada vindrà de la mà d’un pratenc molt conegut. El cantant Alfred García torna als escenaris dos anys després amb un concert especial per inaugurar al Prat de Llobregat, la seva ciutat, la breu gira en solitari que dona el tret de sortida a la publicació del seu pròxim disc. El concert tindrà lloc divendres 14 d’octubre a les 21 h.

Quatre grans textos teatrals

Poc després, el 16 d’octubre, arriba la primera proposta teatral a la Sala Gran. Emma Vilarasau i Dafnis Balduz, dues grans veus del teatre català, porten a escena “L’Oreneta”, la història colpidora d’un dels textos més traduïts del teatre català actual, escrit per Guillem Clua. Aquest serà el primer dels quatre grans textos teatrals que es podran viure aquesta temporada al Teatre L’Artesà.

El 28 d’octubre, serà el torn d’un dels dramaturgs actuals més reconeguts de l’Estat, Pablo Remón, qui ha aconseguit que l’actor Javier Cámara torni al teatre 12 anys després. L’actor encapçala “Los Farsantes”, amb un repartiment de luxe amb Francesco Carril, Nuria Mencía i Marina Salas per a una comèdia on només quatre intèrprets viatgen per desenes de personatges, espais i temps. Aquesta obra és una producció del Centro Dramático Nacional, on es va estrenar l’abril passat, i la de L’Artesà serà l’única presentació de l’espectacle a Catalunya.

El 15 de gener serà el moment per a una tragèdia molt contemporània, “Animal negre tristesa”. Aquest és un text d’Anja Hilling de l’any 2007. Un bonic, terrible i estrany artefacte tràgic que la Sala Beckett coprodueix conjuntament amb el Teatro Español i que ara es presenta al Teatre L’Artesà. Julio Manrique dirigeix aquesta obra que ens mostra un petit i privilegiat grup d’éssers humans que, amb la imprudència d’una colla de nens i nenes que juguen despreocupadament a l’ombra dels arbres, ignoren qualsevol perill i obren les portes de l’infern.

L’últim gran text, un clàssic del teatre del segle XX que tancarà la temporada, serà “Yerma” de Federico García Lorca. La ciutadania del Prat de Llobregat té ja una relació estreta amb García Lorca, ja que el primer espectacle representat al Teatre L’Artesà, l’any 2019, ja va ser “Federico García” de Pep Tosar i encara es manté viu el record de les emocions viscudes amb “Una noche sin luna” de Juan Diego Botto la temporada passada. Ara és el moment de viure la paraula teatral de Lorca en una nova producció del Teatre Lliure d’un dels seus textos més estimats, sota la direcció de Juan Carlos Martel Bayod, amb espai escènic de Frederit Amat i música de Raül Refree.

Referents de la creació contemporània

Dins del context teatral, però experimentant amb d’altres formes de relació amb el públic, ens trobem amb “Alrededor de una mesa (Pequeños fracasos sin importancia)” de la companyia italiana Teatro delle Ariette, que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de novembre. L’espai escènic serà transformat en una cuina i comptarà amb una gran taula al centre per a un ritual col·lectiu, elements que conformaran el context d’aquesta obra on tres actors, mentre serveixen aigua i vi, empanades, formatge, verdures i tallarines, expliquen històries de vida, experiències personals, petits fracassos i inquietuds que creuen el present.

No només la paraula tindrà lloc al Teatre L’Artesà, també el moviment i el cos. Diu la crítica que poques artistes “tenen, en el nostre flamenc, l’atreviment i la determinació de Rocío Molina, una creadora i bailaora embolicada en llibertat que exerceix amb maneres heterodoxes des de l’ortodòxia més antiga”. Guanyadora del Lleó de Plata de la Dansa 2022 de la Biennal de Venècia, la bailaora torna al Teatre L’Artesà tres anys després, en aquesta ocasió per presentar “Vuelta a uno”, el tancament de la seva trilogia sobre la guitarra flamenca, acompanyada del guitarrista Yerai Cortés.

La nova programació no ens deixarà de sorprendre amb les propostes més arriscades dins del cicle Dijous Teatre, que enguany recupera pràctiques de creació de principis d’aquest segle per posar en el centre de l’espectador formes de fer que han estat model en la construcció dels nous relats escènics. Així, passaran per L’Artesà artistes com Manuela Infante, amb la recuperació de “Estado Vegetal”, la seva obra més reconeguda internacionalment, o Los Torreznos i Juan Domínguez amb “Ya llegan los personajes”, el seu mític reconegut per l’humor. També estarà Agrupación Señor Serrano amb “The Mountain”, entre els que són els primers noms d’una llista de creadors i creadores referents de la nova creació que aniran impregnant tot aquest curs la programació del teatre.

Nous formats, nous públics

El cicle de propostes familiars ofereix una temporada més propostes que poden gaudir tots els públics, des dels més petits als adults que els acompanyen, pensades i creades per reflexionar i experimentar plegats. El primer espectacle serà “NUYE” de Companyia de Circ “eia” el diumenge 23 d’octubre. Equilibris acrobàtics, banquines i jocs icaris tenen lloc en una proposta que ens parla de les relacions humanes amb aquesta companyia de referència en el circ contemporani català i espanyol. Per a infants més petits es presenta «Blink Magic», una proposta destinada a nens i nenes de 2 a 5 anys, on la companyia Blink Flash torna amb un projecte inspirat en la màgia de les petites coses, en la màgia de la vida. Completen la programació per a tots els públics dues propostes organitzades amb La Xarxa: «The Postman» de Txema Muñoz, teatre gestual per als més petits en la història d’un cartel una mica particular i  i «La Motxilla de l’Ada» de Teatre al Detall, una història transformadora sobre la identitat de gènere, premiat per la crítica com a millor espectacle familiar el 2021.

A més, neixen nous formats per a nous públics. A partir de propostes artístiques que configuren el projecte Camins Vius, des del Teatre volem reforçar el diàleg educació-cultura-comunitat, tan present al Prat. Les Matinals de L’Artesà obre a la ciutat una nova oferta de qualitat. Genera noves oportunitats i vol brindar un nou espai de trobada, de participació social. Els diferents marcs de vida  de la ciutadania ens conviden a buscar noves oportunitats que dialoguin amb l’exhibició convencional i atenguin la seva demanda, convençudes dels beneficis que aporta la vivència activa de les arts. Hi hauran tres sessions matinals al llarg de la temporada: “Síndrome de gel” (9 de novembre, 10:30h), El príncep feliç” de La Baldufa Teatre (2 de desembre, 11h) i “Ya llegan los personajes” de Los Torreznos (20 de gener, 12h).

Venda d’entrades

Les entrades per a tots els espectacles surten a la venda avui, dimarts 4 d’octubre, a les 17 h. Els preus de la programació general van dels 10 € (anticipada) als 15 € (general), el cicle Dijous Teatre i propostes locals tenen un preu de 8 € a 12 € i la programació familiar de 4,5 € a 6 €. A més, els equipaments d’Arts en Viu del Prat de Llobregat ofereixen la tarifa Joves.Prat, per la qual les persones joves residents al Prat menors de 25 anys poden assistir al teatre per 5 €.

Tota la informació i venda d’entrades a: www.teatrelartesa.cat (Nota de Premsa)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×