L’Hospital de Bellvitge celebra Sant Jordi amb roses per als pacients ingressats i el tercer conte col·laboratiu escrit per professionals del centre
Publicado el 23 de abril de 2024

Com és tradicional tots els pacients ingressats han rebut avui la rosa i un exemplar del conte  

En el marc de la setmana de celebració de Sant Jordi, l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha presentat avui Un cafè al sol, el seu tercer conte col·laboratiu, fruit de les aportacions successives de professionals del centre a partir d’un plantejament inicial. El conté ha estat llegit de forma íntegre aquest matí a la sala d’actes de l’HUB per alguns dels seus autors i autores, en un acte que a més ha servit per enregistrar la lectura en format d’audiorelat.

El conte Un cafè al sol, és el relat de la trobada i l’inici de l’amistat entre cinc persones, algunes usuàries i d’altres professionals de l’HUB, que té com a escenari inicial la foodtruck (coneguda popularment com a gastroneta) del centre. Converses, rialles, llàgrimes, silencis i preocupacions compartides van teixint l’amistat entre els personatges per concloure que les relacions humanes són el bé més preuat per al benestar emocional.  

Tant la versió escrita, que compta amb les il·lustracions de Francisco J. Fernández Vargas, del departament d’Audiovisuals de l’HUB-, com la d’àudio estaran accessibles des del web de l’Hospital de Bellvitge. A més s’han imprès 3.000 exemplars del conte, que es distribuiran entre els pacients ingressats i els treballadors del centre. Els pacients han rebut a les seves habitacions l’obsequi d’una rosa, per gentilesa de l’empresa concessionària de la cafeteria de l’hospital. 

Ahir dilluns 22 d’abril, l’Hospital de Bellvitge va organitzar un altre acte per celebrar Sant Jordi: una xerrada entre Elisenda Durban i Laia Perearnau -autores de les novel·les La metgessa i Francesca de Barcelona, protagonitzades per dues dones que es van dedicar al a medicina fent front amb condicions molt adverses-, i les dres. M. Jesús Pla i Anna López Ojeda.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×