PACMA demana la dimissió del regidor de Salut Pública per la mort de gats durant les cremes controlades
Publicado el 21 de septiembre de 2022

El Partit Animalista estudia mesures legals i anuncia concentracions de protesta.

El 29 d’agost passat l’Ajuntament del Prat de Llobregat va autoritzar la crema controlada de terrenys al Parc Nou, lloc on està ubicada una colònia de gats comunitaris que es va veure greument afectada resultant en diversos animals morts i altres ferits.

Les voluntàries que gestionen aquesta colònia afirmen que van sol·licitar ajuda a l’Ajuntament abans de l’incident per poder capturar-los i reubicar-los, però aquesta ajuda, expliquen, va ser denegada i la comunicació sobre l’inici de la crema va ser transmesa per part dels tècnics de manera «contradictòria i imprecisa», ja que qui ho va autoritzar estava, segons les seves paraules, de vacances.

Segons el testimoni recollit per PACMA, el dia de la crema, les voluntàries es van veure en l’obligació d’assistir els animals perquè el fum no entrés als mòduls d’estada habilitats i els asfixiés, corrent el mateix risc. Un dia després, afirmen que es van observar treballadors de l’Ajuntament recollint cadàvers calcinats d’animals de diverses espècies. Les voluntàries confirmen que alguns dels gats no van tornar a aquest mòdul, que altres van haver de rebre assistència veterinària després de ser aconseguits per les flames i el fum, i que 5 dies després va aparèixer un amb cremades greus per tot el cos que finalment va ser eutanàsiat.

«La situació de desprotecció dels animals comunitaris al Prat de Llobregat és generalitzada i també és nefasta tant la gestió de les seves necessitats com la relació de col·laboració amb les voluntàries que fan la feina de cura directa», afirma el coordinador de PACMA a Barcelona, Iván Guijarro.

«Després de constatar-se per part de les voluntàries i diverses organitzacions de defensa dels animals que l’Ajuntament del Prat de Llobregat delega les responsabilitats de protecció animal en tècnics incompetents, des del Partit Animalista estem estudiant accions legals per abordar aquest assumpte amb la gravetat i serietat que mereix», explica Guijarro.

Depuració de responsabilitats a l’Ajuntament

PACMA exigeix la dimissió del regidor de Salut Pública i Consum, Gabriel Soriano, com a responsable polític per autoritzar la crema sense atendre les necessitats de la colònia que li havien estat prèviament comunicades.

El Partit Animalista demana la creació d‟una Àrea de Protecció Animal que inclogui un Centre de Protecció Animal Municipal des d‟on es gestioni la cura dels animals perduts/abandonats i comunitaris; que es mantinguin i supervisin «de manera responsable» les zones on resideixen colònies de gats i altres animals urbans passant a estar gestionades per «tècnics especialitzats en matèria de protecció animal i ambiental» que garanteixin la «col·laboració estreta amb els equips de voluntaris /es». També demanen la «incorporació immediata d’un projecte econòmic proporcional a aquestes necessitats» a les partides pressupostàries següents.

«Creiem que arribats a aquest punt és imprescindible crear un projecte de cens, esterilització i control de les colònies de gats i el rescat dels individus de les colònies en pitjors condicions de salut; el reconeixement dels voluntaris que treballen amb els animals abandonats, equiparant la seva categoria amb la d’agents cívics i reconeixent-ne la tasca a la ciutat, i la creació d’una taula de benestar animal on es trobin els responsables polítics, tècnics, professionals ( veterinaris, biòlegs etc), organitzacions i voluntaris», explica Guijarro. «Això, amb la finalitat de crear una coordinació entre els actors socials, mantenir informada la ciutadania i protegits els animals».(Nota de Premsa)

Comentarios

1 Comentario

  1. Luis ragols ibañez

    Este tío debe pagar por el daño que ha hecho .

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×