Conegui al candidat.Avui Gerard Valverde de «Junts Pel Prat»
Publicado el 9 de mayo de 2023

Continuem amb el cicle d’entrevistes als candidats a les elecciones municipals a fi de que vostes els coneguin millor. S’ha enviat qüestionari a Vox, Jóvenes y Pensionistas decidimos, PP, Junts Pel Prat, Ciudadanos, ERC, PSC i El Prat en comú. Aquellos del quals no publiquem la seva entrevista es perquè han decidir no participar.

  1. Faci una petita presentació seva.

Tinc 33 anys, he cursat Administració i Direcció d’Empresas a ESADE, amb titulació també a la Universitat de Tsinghua a Beijing, Gestió Patrimonial per l’Institut d’Estudis Financers i estudis no finalitzats de Dret a la UOC. Professionalment, he treballat en banca d’inversió i m’he especialitzat en el sector de capital risc en empreses emergents amb ciència aplicada. També soc consultor i imparteixo diferents programes en Universitats i Parcs Científics.

Ja fa molts anys que estic implicat en política local primer a Convergència i a Junts pel Prat. Em vaig presentar a les eleccions del 2019 com a alcaldable i ara repeteixo per voluntat de servei i per aconseguir la màxima representació del nostre espai polític.

  1. Faci una petita presentació de la seva formació política.

No només som la candidatura de Junts per Catalunya, sinó que també pretenem ser un projecte representatiu de tot el nostre espai polític que els darrers anys ha patit masses canvis. Alhora volem ser un projecte que superi les fronteres dels partits locals incorporant a molta gent independent i que ens uneix les ganes de transformar i treballar per un canvi a El Prat. De fet, la majoria de les persones que m’acompanyen en la nostra llista són independents i alguns es van presentar en altres candidatures locals en les passades eleccions.

  1. Desde l’àmbit local qué ha aportat vosté o la seva formació a la millora de la ciutat?

La meva formació política i aquella de la que em sento hereu hem sigut decisius en molts aspectes que han definit l’actual ciutat com per exemple el trasllat de la Granja de la Ricarda i la seva cessió a la ciutat, quan es prèvia el seu desmuntatge i emmagatzematge, el soterrament de l’AVE en tot el tram edificat i no només com es plantejava en el projecte inicial fins la cruïlla amb el Carrer Ferrocarril amb Joan Maragall, la millora del barri de la Barceloneta conjuntament amb el seu President de l’Associació de Veïns, on vàrem poder millorar les alçades més enllà de la proposta restrictiva que feia l’equip de govern municipal o la nostra insistència en la defensa del patrimoni i en la proposta de renovació i conservació del Teatre de l’Artesà on fins arribar a la sala i que avui encara hem de lamentar se’ns va fer cas.

Som hereus d’aquesta feina històrica però també de la feina d’aquests darrers 4 anys on on destaco les diferents propostes per resoldre els problemes de la ciutadania com la inseguretat, la manca d’habitatge i la falta d’aparcament i d’oci nocturn que esperem puguem aplicar.

  1. Com resumiria aquest mandat municipal que finalitza al maig?

Un mandat perdut que no deixa de respondre a un model esgotat i que funciona per inèrcia, amb unes maneres molt diferents als mandats anteriors. Queda demostrat que l’Alcalde Mijoler no és Tejedor.

  1. Quins són els encerts de la seva actuació a l’ajuntament?

No hem deixat d’aportar idees i propostes a l’Ajuntament, de fer feina per millorar la ciutat (molta més que d’altres que amb representació han passat aquest mandat sense pena ni glòria), de fet algunes de les nostres propostes tard i malament se les han fet seves i tot, com és el cas del Bons Comerç. Imagineu aleshores la feina que podríem fer si recuperéssim força i presència a l’Ajuntament.

  1. Quins són els errors de la seva actuació a l’ajuntament?

Doncs segurament pecar d’il·lusos i seguir insistint en la presentació de propostes, quan l’equip de govern ens va dir que no n’acceptarien cap i que tampoc les entrarien a debat als plens.

  1. Si fos alcalde, quines serien les tres primeres mesures que pendria?

El primer que faria es trobar-me amb tots els treballadors municipals per conèixer les seves demandes i tractar de rebaixar la tensió existent, especialment amb la policia local. Les tres accions concretes serien, impulsar un pla local contra la inflació baixant impostos locals a les famílies i incrementant els de port i aeroport, aturar el projecte actual del Prat Nord per arribar a un consens amb tots els veïns afectats, així com dignificar el barri de les palmeres i en matèria de seguretat ampliaria la plantilla de la policia local i activaria el desallotjament dels ocupes que causen problemes de convivència.

  1. Quines són les tres principals propostes del seu programa electoral?

Fer del Prat una ciutat més segura i cívica, amb més policia i creant un cos d’agents cívics. També una ciutat més pròspera amb un Ajuntament que posi les coses fàcils a les empreses i que cerqui noves inversions pel municipi. I finalment, una ciutat orgullosa de la seva identitat que protegeix el seu patrimoni i reivindica la seva història.

  1. Si el seu partit hagués de fer coalició per governar l’ajuntament amb qui pactaria i amb qui no?

Política és diàleg i excepte amb Vox crec que cal parlar amb tothom per arribar als màxims consensos de ciutat. Tot i així, crec en un canvi i evidentment tinc les meves preferències doncs al meu parer ja són masses anys d’un color a l’ajuntament i tocaria fer passar a algú per la cadira de pensar.

  1. Diguins per quina raó hem de confiar en vosté com per a ser alcalde del Prat.

Sóc una persona jove que no depenc de la política i que sempre posaré la ciutat per davant del partit o qualsevol interès, amb ganes de dedicar els millors anys de la meva vida al servei del Prat. No busco ni la cadira ni tampoc eternitzar-me en el càrrec sino servir a la ciutat que m’estimo.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×