El Prat en Comú podem va celebrar la seva jornada programàtica
Publicado el 19 de marzo de 2023

Mijoler, afirma a les jornades programàtiques del Prat en Comú Podem: “el model de ciutat del Prat és una garantia i El Prat en Comú Podem és la millor garantia per preservar-lo”.

“Aquests darrers anys, en temps d’adversitat, han fet palès que el model de ciutat del Prat és una garantia. I el Prat en Comú Podem és la millor garantia per preservar aquest model”. Així ho ha dit l’alcalde, Luís Mijoler, en la seva intervenció a les jornades programàtiques que la formació ha celebrat aquest dissabte. Més d’un centenar de persones han omplert la sala d’actes del Centre Cívic Jardins de la Pau per participar-hi i elaborar propostes per millorar el Prat durant els propers anys. La jornada ha comptat també amb la participació del portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, que ha anunciat que la formació proposarà la setmana vinent a la cambra catalana rebutjar la proposta de quarta pista sobre el mar feta recentment per alguns opinadors.
En la seva intervenció, l’alcalde Mijoler ha resumit algunes de les mesures més destacades de totes les desplegades en aquest mandat, com la modernització de l’acció social, amb l’impuls de nous serveis i equipaments com la residència municipal de gent gran que es començarà a construir properament, la posada en marxa de la Botiga o la millora del SAD; l’obertura de la Casa de l’Energia i la constitució d’Energia del Prat per generar i compartir energia neta, social i local; la defensa del territori i el treball per protegir més i millor el Delta del Llobregat; la millora del transport públic amb nous serveis de bicicleta i vehicle elèctric compartits: el foment de l’educació i la cultura, o el treball per garantir ocupació digna i de qualitat.
El batlle pratenc ha resumit que totes aquestes accions miren d’impulsar “una ciutat on posem les cures al centre, referent de transformació, i que es projecta al futur amb optimisme”.
“Alguns diuen que el Prat pot ser millor, i nosaltres ho sabem, perquè vam començar a millorar el Prat des del 1979, quan tot estava per fer, i seguim millorant-lo”, ha afegit l’alcalde. “Alguns ens parlen de prendre la iniciativa, però no han estat capaços ni d’alçar la veu dins del seu propi espai polític en defensa del Prat, ha assegurat en clara referència al PSC. Nosaltres ja fa anys, molts anys, des del 1979, que prenem la iniciativa, i seguim prenent-la”, ha recordat.
Per això, l’alcalde ha animat “tota la gent progressista de la nostra ciutat a reforçar el nostre model de ciutat el proper maig” renovant la seva confiança en El Prat en Comú Podem per liderar la ciutat.
Mijoler ha tancat unes jornades en què han intervingut també Carmelo Declara, de Podem, i el portaveu al Parlament del grup d’En Comú Podem, David Cid.

Garantia de preservació del Delta.

Cid ha destacat en la seva intervenció que “la millor garantia de preservar el Delta i evitar l’ampliació de l’aeroport és que en Comú Podem continuï sent la primera força de la ciutat i que Lluís Mijoler continuï sent l’alcalde. Si això no fos així, avui passaria el que Salvador Illa ha dit al Parlament de Catalunya, ja estaríem asfaltant cinc-cents metres més de pista”, ha afegit el diputat.
Ho ha dit després d’assenyalar que el Prat és un referent en polítiques de sentit comú, especialment “els dos grans reptes que encarem avui com a societat”. La lluita contra la desigualtat, d’una banda. I de l’altra l’impuls d’uns territoris i unes ciutats amables per viure-hi.

Exemple en drets socials.

“Volem portar l’exemple del Prat al conjunt de municipis de Catalunya i també al Parlament de Catalunya”, ha afirmat el portaveu, tot recordant que la participació d’En Comú Podem al govern de l’estat ha estat fonamental per aconseguir millores en les pensions, en matèria de drets laborals o en la lluita contra les desigualtats.
Carmelo Declara, per la seva banda, ha desgranat les propostes programàtiques d’El Prat en Comú Podem per concloure: “ara ens toca arremangar-nos, més units que mai, demostrant que junts, fem el Prat”.
Les jornades han arrencat amb les intervencions de Joaquim Bartolomé i Alba Bou, coordinadores del Prat en comú, que han exposat un balanç de la feina feta en el marc del Pla d’Actuació Municipal 2020-23.
Tot seguit, les persones participants en la jornada han treballat en grups les propostes de la formació en matèries diverses, com l’impuls de nous equipaments; la millora de l’atenció a les persones grans així com de l’espai públic; la promició del treball digne; el foment del consum responsable i l’economia circular; la promoció d’un habitatge digne i accessible; la millora de la convivència, el civisme i la seguretat; la millora de la mobilitat i el transport públic metropolitans; el foment de l’oci i el lleure per a totes les edats; o la cura del benestar animal, entre d’altres. (Nota de premsa + redacció)

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×